HOME aamenu ☰ MENU
Deventer, 20-04-24

KNSB: Pallas 1 sluit seizoen sterk af (en wordt nét geen kampioen)

“History never repeats itself, but it often rhymes”. Deze quote (aan Mark Twain toegeschreven) schoot door mijn hoofd bij de slotwedstrijd van Pallas 1. Immers, in 2015 speelden we ook in de laatste ronde tegen Hardenberg, hadden we allebei nog een kans om kampioen te worden, maar waren we ook afhankelijk van het resultaat van de koploper.

----------

Sneek, 23-03-24

KNSB: Pallas 1 blijft in de achtervolging

De laatste keer Friesland van het seizoen. Na Sint Jacobiparochie( waarvan de schrijver van dit stuk de juiste spelling van de naam van dit dorp tot zijn schaamte moest googlen, ondanks dat we ze nu al drie jaar op rij hebben bezocht), Leeuwarden en Damwoude was het deze keer Sneek.

----------

Deventer, 21-03-24

KNSB Beker: Wat waren we dichtbij

Zo dichtbij maar toch zo ver weg. Had het er in gezeten? Ja, maar ook nee, misschien?

----------

Deventer, 02-03-24

KNSB: Een profylactisch fluïdum

In een poule waarin iedereen van iedereen kan winnen heeft Pallas’ eerste nog een kleine kans om kampioen te worden. Na zeven ronden staan we één matchpunt achter op Schaakwoude en Hardenberg – en tegen die laatste treden we in de slotronde aan.

----------

, 16-02-24

KNSB Beker: We zijn weer een ronde verder!

Vanavond speelden we tegen LOS, het team van Koen Lambrechts. Koen is op vakantie en speelde niet mee.
Koen speelt zelden mee tegen ons. Maar met Renze Rietveld, Arjan Dijkstra, Benno de Jong en Tjaart Offringa waren ze nog steeds favoriet.

----------

Leeuwarden, 03-02-24

KNSB: Pallas 1 wint in Leeuwarden

9 man, 3 auto's en 1 missie. Met Pallas 1 plus onze vaste voorbereidende kracht Eric mochten we aantreden tegen Philidor 1847 2 in Leeuwarden.
Op papier een redelijk gelijke tegenstander, wij hadden op bord 7 een invaller en volgens mij ontbrak er bij Philidor een vaste kracht.

----------

Deventer, 25-01-24

De laatste 16 !

De bekerwedstrijd tegen Assen was er één waar we naar uit keken. De tweede ronde tegen Meppel smaakte lekker en ondanks dat Assen nog een maatje groter is dan Meppel, voelden we ons niet kansloos.

----------

Deventer, 16-12-23

KNSB: Met de rug in de wind...

Met de wind in de rug op de fiets naar huis. Dat was wel even fijn op een dag als gister. Een dag waarop alles wat fout kon gaan, fout ging. Schaaktechnisch gezien dan…

----------