HOME aamenu ☰ MENU
Hardenberg, 12-06-10 auteur: Koen Lambrechts

Pallas-team wordt vierde

Een gemengd Pallas-team is in het sterk bezette Millenniumtoernooi in Hardenberg verdienstelijk vierde geworden.

Zaterdag 12 juni was Deventer met een schaakteam (van uitsluitend Pallas spelers) aanwezig in Hardenberg om deel te nemen aan het 'Milleniumtoernooi' dat georganiseerd was door de plaatselijke schaakclub en in het teken van 'de milleniumdoelen' met als doelen onder andere onderwijs over de hele wereld.
Het had wat voeten in de aarde voordat er een team rond was maar na het laatste telefoontje op vrijdagavond negen uur had de teamleider eindelijk een team rond, en wat voor een team.

Op rating waren we het 7e team maar we wisten uiteindelijk op de 4e plaats te komen, dit kwam onder andere door erg goede prestaties van Johnny Paans en Jop Rouwenhorst op bord 4 en 5. Beide wisten een rating prijs (grootste verschil tussen rating en TPR) in de wacht te slepen.

Ook de prestaties van de 8(!!!) jarige Gert-Jan Blom en de 9(!!) jarige Willeke Knottnerus wisten op bord 8 en 7 tegen veelal 11 en 12 jarige tegenstanders toch respectievelijk 3,5 en 3 punten uit 7 partijen te halen.
Anne Lambrechts (bord 6) en Ben Bloemsma (bord 3) hadden er een aantal sterke partijen tussen zitten maar raakte vaak de draad kwijt in tijdnood.

Koen Lambrechts en Radboud de Roos, de 'nestors' (20 en 34 jaar) van het team ten slotte scoorden degelijk op bord 1 en 2. Dit alles leverde een vierde plaats op. we verloren van de 3 teams die boven ons eindigde maar wonnen wel van de 4 teams onder ons.
Volgend jaar krijgt dit toernooi een vervolg, ik hoop dat we dan weer met zo'n leuk team kunnen afreizen!