HOME aamenu ☰ MENU
Apeldoorn, 29-12-14  auteur: Gorrit Smit

OSBO PJK: Willeke meisjeskampioen, brons voor Dries, Nijs beste uit 2007

Eind december en begin januari is er in Apeldoorn gestreden door de jeugd tijdens de OSBO Persoonlijk Jeugdkampioenschappen (PJK).

Willeke Knottnerus werd in de B-categorie meisjeskampioene en Dries Wedda haalde brons in de C-categorie. Nijs Ogink werd de beste uit geboortejaar 2007.

De kampioenschappen begonnen met de E-jeugd. Jiri van den Assem, Walther Kaemingk en de debuterende Nijs Ogink vertegenwoordigden DSG Pallas.
Jiri viel net buiten de prijzen, weliswaar in puntenaantal gelijk met nummer drie, maar met een iets lagere Weerstandscore.
Walter haalde keurig 50 %, met een plusscore op zijn rating. Pikant detail: Walter versloeg clubgenoot Jiri, waardoor deze net buiten de prijzen viel.
Voor Nijs was het wennen, maar hij haalde in dit altijd sterke veld toch 2 1/2 punt. En dat betekende dat hij de beste uit geboortejaar 2007 was.

Ruben Schreuder ging in de D-categorie voortvarend van start met 4 uit 5. In de laatste ronden moest hij jammer genoeg wat teveel in leveren voor een topklassering.

Zoals gezegd haalde Dries de bronzen plak op uit Apeldoorn. Een wat ongelukkige nederlaag in de voorlaatste ronde zorgde dat het geen zilver werd, maar Dries wist zich in de laatste ronde gelukkig goed te herpakken.

En dan de kampioene: Willeke ! Met haar vierde plaats in het algemeen klassement (maar een halfje achter nummer drie), werd ze meisjeskampioen. En dan te bedenken dat ze nog een jaartje mee kan in deze leeftijdsgroep.