DSG Pallas Jeugdnieuws

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Deventer, 19-04-07  auteur: Toin Lambrechts

Ouders aan het schaken

Op donderdag 19 hebben we een lesuurtje voor ouders georganiseerd. Voor ons de eerste keer, we zullen bij de aanwezigen inventariseren of het leuk genoeg was om het vaker te doen. Veertien ouders hadden zich aangemeld.

Onder het genot van een kopje koffie of thee werd de opzet van de avond toegelicht. Vervolgens zijn de ouders in drie groepen verdeeld, variŽrend van beginners, ouders die al een spelletje kunnen spelen en gevorderden.
De beginners hebben vooral aandacht besteed aan de spelregels en de loop van de stukken (stap 1). Pim (die normaal de hoogste groep traint) nam dat voor zijn rekening.
In de tweede groep hebben we wat technieken geleerd om materiaal te winnen zoals een penning, dubbele aanval, verder hebben we wat matpatronen behandeld en de gouden regels van de opening uitgelegd. Die groep kreeg instructies van Jan Willem en Toin.
Radboud behandelde in de derde groep wat strategische aspecten. Sommige ouders hebben aan het eind nog een partijtje geschaakt, maar de meesten vonden de les zo leuk dat ze daar alle tijd aan wilden besteden.

Pim geeft les in de eerste beginselen:

Jan Willem boeit met fijne kneepjes:

Strategie van Radboud: