DSG Pallas Extern

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Zevenaar,  21-10-17  auteur: de hippie

Pallas 1 uitgebekerd

en we geven Morris de schuld... Pallas 1 ligt uit de beker en we geven Morris de schuld...

De voortekenen van deze door Morris veroorzaakte nederlaag waren er eigenlijk al op de heenweg in de auto. Waar de meerderheid van ons bekerteam vrijdagavond gewoon tussen 3 en 4 uur onder invloed van drank en drugs naar bed was gegaan, daar was Morris juist om 3 uur opgestaan.

Wij hadden toen nog goede hoop op een overwinning. We speelden in de volgende opstelling:

Homs , G.C.J. (Guust) 2189 Merza , M. (Morris) 2183
Huysman , A.C. (Arie) 1982 Bielderman , G.H. (Guy) 2056
Verfuerth , T. (Thomas) 1974 Pavoordt van de, M. (Max) 2016
Verfuerth , K. (Kevin) 1927 Roos de, R. (Radboud) 1837

Het was de bedoeling dat we zwart loten op bord 1 en 3, maar Morris dacht daar anders over. Het was ondertussen wel duidelijk dat Morris graag wilde snelschaken, maar dat hij de loting zou verkloten door de verkeerde kleur te kiezen en zo pas tijdens het snelschaken met zwart zou spelen, daar hadden wij niet op gerekend. Iedereen zag dat de neus van de wedstrijdleider naar de rechterhand wees, maar Morris was eigenwijs en koos niet de linkerkant met zwart, maar hij koos de rechter.

Morris en Max speelden daarom met wit en Guy en Radboud speelden met zwart.

Wij lieten ons echter niet uit het veld slaan. Radboud speelde tegen Kevin Verfuerth, de zoon van bord 3 speler Thomas, een engelse partij waarin wit het niet helemaal lekker deed. Radboud kreeg al heel snel een goede stelling en naast hem zag het er bij Guy tegen Arie Huysman ook al goed uit.

Max speelde tegen Thomas Verfuerth, de vader van Kevin, een degelijke partij. Hij speelde misschien niet zo ambitieus, maar er was niet zoveel aan de hand.

De stelling van Radboud was na een zet of 14 al vrijwel gewonnen. Hij stond al erg goed, maar hij kreeg ook nog zomaar een kwaliteit. Ongeveer op dat moment bood Morris remise aan. Dat had hij natuurlijk nooit moeten doen. Wij gaan er eigenlijk altijd gewoon van uit dat Morris wint en na de remise raakten we gewoon uit ons doen. Morris zag ongetwijfeld een gemakkelijke winst aankomen en zag het snelschaken aan zijn neus voorbijgaan. Daar stak hij dus een stokje voor.

De onverwachte, maar misschien wel terechte, remise mistte zijn uitwerking niet. Guy offerde random een stuk op g3 en even later gaf Radboud de kwaliteit terug. Dat was nog steeds eenvoudig gewonnen, maar kort daarna mistte Radboud een simpele truc en kwam verloren te staan.

Radboud verloor en Max kwam uiteindelijk in een eindspel met ongelijke lopers met ook nog eens de verkeerde randpion. Hij speelde het helemaal uit, maar kon niet meer winnen. Guy hoopte nog op de tijdnood van Arie, maar Arie bleek met weinig tijd ook nog eens handiger waardoor de eindstand uiteindelijk op 3-1 kwam.