DSG Pallas Extern

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Enskede,  04-02-17  auteur: Radboud de Roos

Pallas 1 wint weer!

In Enschede werd Max Euwe verslagen met 6-2.

Afgelopen zaterdag heeft Pallas 1 een ruime en verdiende overwinning behaald tegen Max Euwe 4. Max Euwe 4 is al niet het sterkste team in de klasse, maar was zaterdag ook nog eens behoorlijk verzwakt door de nodige invallers. Als de hogere teams allemaal op dezelfde dag spelen, dan kan dat natuurlijk gebeuren.
…ťn van de afmeldingen in een hoger team zorgde ervoor dat Max Euwe 4 nog een speler moest afstaan, waar geen vervanger meer voor geregeld kon worden. De ongelukkige aan onze kant was Ben, die geen tegenstander had. Ik kon Ben als non playing captain in ieder geval nog gezelschap houden.

Daarmee kwam de stand al wel snel op 1-0. De volgende overwinning kwam van Max. Max kwam met een witte pion op c6 uit de opening en het was nog maar de vraag of die pion sterk of zwak zou zijn. De dameruil van zijn tegenstander Vincent Vleming was in ieder geval voordelig voor Max. Max kon zijn stukken goed doorontwikkelen en uiteindelijk werd de c-pion hierdoor erg sterk en de pion kon beslissend doorgeschoven worden naar c7. 2-0

Ondertussen werd de stand op de overige borden ook wat duidelijker. Op bord 2 gebeurde er niet zo heel veel, Guy op 1 kwam wel erg lekker te staan, Jim was helemaal happy met zijn partij, Johnny duidelijk wat minder met een pion achter, Chris stond na een goede opening erg actief en Jop, die een half uur te laat was, had niet meer zoveel achterstand op de klok en een stelling waarin hij zich duidelijk wel prettig voelde.

Guy zorgde voor het volgende puntje. Hij stond op beide vleugels wat beter en speelde een sterke partij. Albert Vasse miste tactisch ook nog het een en ander en een over het hoofd geziene matdreiging leverde Guy veel materiaal en het punt op.

Bij Chris leek het lange tijd ook de goede kant op te gaan. In een klassiek koningsgambiet, kreeg hij alle ontwikkeling die hij wilde, ook nog zijn pion terug en de zwarte stukken werkten totaal niet samen. Toch is dat niet genoeg als je twee slechte zetten achter elkaar doet. Chris bleef materiaal achter en kon niet al te lang daarna opgeven. 3-1

Vlak daarna won Jim, de ik na zaterdag toch wel enige sadistische trekjes vind hebben, in een variant die hem op het lijf geschreven is. Hij beheerste het hele bord, had alles onder controle en gaf geen kans weg. Een vervelende middag voor Thijs Aalbers.

Morris probeerde ondertussen de stelling te compliceren, maar dat was niet zonder risico. Hij kwam eerder wat slechter te staan, maar zijn tegenstander, Remco Algera, was tevreden met remise.

Daarmee waren de matchpunten binnen en Johnny en Jop waren nog bezig. Johnny gaf tijdelijk een tweede pion, maar creŽerde daarmee wel kansen voor zichzelf. De witte pion kon wel oprukken naar c7. Dat zag er link uit, maar bleek houdbaar. Goed gekeeped van Johnny.

Jop speelde na de opening iedere keer net wat beter dan zijn tegenstander. Dat resulteerde uiteindelijk in een pionnetje meer en dat was niet moeilijk uit te spelen.

Een 6-2 overwinning is mooi, maar er had misschien toch nog meer ingezeten. We staan ondertussen ongeslagen op een mooie tweede plaats achter het ijzersterke Meppel.

En we zijn veilig :-)