DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Apeldoorn,  22-04-16  auteur: Gorrit Smit

Pallas 3 Kampioen !

Pallas 3 is in een spannende slotronde kampioen geworden door Ons Genoegen 1 met 4-2 te verslaan.

Vooraf was er enige ongerustheid. In de auto met Ben, Max, Morris en Gorrit werd geconstateerd dat de slotronde in het Veluws College zou worden gespeeld.
Een middelbare school, waarbij voor sommigen de cruciale vraag was of daar wel alcoholische versnaperingen werden geschonken...

Kampioensfoto (Ruud Merza): staand v.l.n.r.: Max, Ben, Hans, Stef en Maarten, gehurkt: Gorrit.
King Wullur was helaas verhinderd.

Aangekomen in Apeldoorn bleek dat wel het geval, zodat de strijd onder toeziend oog van de supporters Ruud Merza, Johhny Paans en Morris Merza kon worden begonnen.

Zelf waren we koploper met 10 matchpunten en 25 bordpunten. Lochem 1 volgde op 1 1/2 bordpunt en de Schaakmaat 3j op 1 matchpunt en 3 bordpunten.
Lochem en de Schaakmaat streden tegen elkaar.

Ons Genoegen had gekozen voor een tactische opstelling, de twee hoogst gerate spelers zaten aan bord vijf en zes (resp. tegen Gorrit Smit en Hans Knottnerus).
Ben Bloemsma, die uiteindelijk topscoorder werd in de klasse (100 % !!), was dan ook aan bord 1 als eerste klaar, even later gevolgd door Maarten van Daalen (bord 2).
2-0 dus, terwijl Lochem op dat moment met 2-0 achterstond. Op dat moment volstond een "gewone" overwinning.

Even na half tien werd het 2-1, door de verliespartij van Hans Knottnerus, en leek het toch weer spannend te worden.
Een uur later bracht Max Merza het eerste matchpunt binnen aan bord 4, door naar een gewonnen stelling af te wikkelen middels een fraai kwaliteitsoffer.

Met Stef Boog (bord 3) en Gorrit Smit nog aan het spelen, was een halfje voldoende voor het kampioenschap.
Iets voor elven was dat een feit door de remise van Stef. De tegenstander van Gorrit geloofde het toen ook wel en accepteerde een al eerder gedaan remise-aanbod met de vraag "geldt het nog steeds?".
Antwoord Gorrit: "Ja hoor, het is tijd om het kampioenschap te vieren".