DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Deventer,  18-02-16  auteur: Gorrit Smit

Pallas 3 overklast koploper

Door een 5 - 1 overwinning op koploper Lochem 1, heeft het derde de leiding in 3C overgenomen. Weliswaar zijn zowel het aantal match- als bordpunten gelijk, maar het onderlinge resultaat is duidelijk.

Pallas 3 was in de sterkste opstelling komen opdraven. Teamleider Gorrit Smit was naar de interne competitie verwezen voor een, weliswaar niet onsuccesvolle, trainingsstage tegen Jop Rouwhorst.

Lochem had een aantal invallers opgesteld, dat het team toch wel verzwakte. Maar dan is het vaak extra oppassen geblazen.

Aan bord 6 gaf Hans Knottnerus het goede voorbeeld. Door het eindspel sterker dan zijn tegenstander te spelen, zette hij voor 22.00 uur de 1-0 op het bord.
Even leek het weer spannend te worden toen Maarten van Daalen door een zeer ongelukkige paardzet de tegenstander de gelegenheid gaf mat in één te zetten. Zo was het twintig minuten later weer 1-1.

Het duurde tot 23.00 uur voor dat de volgende uitslagen binnen kwamen. Ben Bloemsma (met nog steeds een 100 % score in dit team) zorgde weer voor een voorsprong, die Max Merza verder uitbouwde.

Stef Boog bracht daarna de winst definitief binnen in een partij tussen senioren; 4-1.

De partij van King Wullur werd tot het bot afgekluifd.De berichten die door kwamen in de kantine wisselden per minuut tussen "hij staat gewonnen" en "het is remise".
Uiteindelijk bepaalde de klok dat de overwinning voor King was.

Gezien het resterende programma is een kampioenschap niet uitgesloten, als we maar bij de les blijven.
Grootste gevaar is nu onderschatting van de komende tegenstanders.