HOME aamenu ☰ MENU
Voorst,  08-04-24  auteur: SOS Pallas 2 team

SOS: Pallas 2 zorgt voor stilte aan de overkant

Even de IJssel over naar Voorst, en hoewel de rivier momenteel breed is, zorgt de Wilhelminabrug ervoor dat het een kort tripje is. Een echte derby dus.

In een gemoedelijke sfeer werd er gestaag gewerkt aan een voorsprong, die uiteindelijk ook resulteerde in een 4-2 overwinning voor Pallas 2.
Onder de afbeelding weer de persoonlijke partij bespiegelingen.

Het staat er echt.

Bord 1: Gorrit Smit
Een mooie pionnenmeerderheid op de Damevleugel zorgde ervoor dat ik voldoende tegenwicht kon bieden aan de wat dreigende elementen op de Koningsvleugel, die mijn opponent op het bord tevoorschijn toverde.
De remedie hiertegen is zoveel mogelijk aanvallers afruilen.
Nadat dat gebeurt was, waren mijn vrije b- en c-pion niet meer te houden.

Bord 2: Henk van der Tol
In het aangenomen Damegambiet kwam Da4 op het bord. Ik dacht slim te zijn door zelf Da5 te spelen, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. Een dubbelpion op de a-lijn was het gevolg.
De hele wedstrijd was het verdedigen en wachten op de genadeklap tot plots mijn tegenstander in een moment van schaakblindheid zijn loper weggaf. Daarop bood ik direct remise aan, en omdat dit genoeg was voor de teamwinst was iedereen daar tevreden mee.

Bord 3: Eric Goedhart (remise)

Bord 4: Simon Kok
Na een inspannende trainingsweekend met onze triathlon vereniging was ik bang dat de vermoeidheid mij parten zou gaan spelen. Gelukkig ging het lekker.
Met zwart tegen een koningsgambiet. In de afruil variant maakte mijn tegenstander de fout om pion e4 door te schuiven naar e5.
Eigenlijk stond hij daardoor de hele partij op achterstand. Ik kon uiteindelijk een vrije centrum pion creƫren en hij gaf op na 29 zetten.

Bord 5: Harmke Luijting
Een partij schaken in het nabij gelegen dorp Voorst, iedereen had er zin in.
Ik speelde met wit tegen Maarten Jansen. Lang verhaal kort, ik had een pracht aanval op de Damevleugel waarbij ik verzaakte om mat te zetten, en als je dat zelf niet doet, dan doet jouw tegenstander dat uiteindelijk wel bij jou.
Het was een mooie avond met teamwinst.

Bord 6: Koen Wansink
Ik speelde met zwart een variant van het Nimzo Indisch, waarbij ik de stelling enigszins gesloten hield. Ik verloor eerst een pion door een iets te enthousiaste manoeuvre, waarbij ik dacht een stuk te kunnen winnen, maar won die later terug.
Ik bouwde rustig een aanval op vanuit een solide verdediging. Later in het spel won ik nog een extra pion en kon ik bovendien dusdanig druk uitoefenen op de stelling van de tegenstander dat ik de partij uiteindelijk won.
We waren met z'n allen relatief vroeg klaar, met een mooi resultaat.