HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  18-01-24  auteur: SOS Pallas 2 team

SOS: Pallas 2 wordt gemotiveerd door valse start

Na 13 zetten mat aan bord 1. Een beroerder begin is niet voorstelbaar. Het team ging er daarna gelukkig eens flink voor zitten, verloor geen partij meer en pakte de volle winst tegen de Toren 2.

Onder het wedstrijdformulier de persoonlijke noten

Bord 1: Gorrit Smit
Met de zwarte stukken in het Frans ging het tot zet 6 gelijk op.
Ik overwoog de natuurlijke zet Db6, maar dacht slim te zijn door Le7 te spelen.
Dat was desastreus, het witte Paard kwam binnen, de Koning werd opgejaagd en werd op zet 13 pardoes mat gezet.
Ik overweeg te gaan ganzenborden....

Bord 2: Henk van der Tol
Met wit tegen Ferdi Berendsen kwam er een Italiaan op het bord. Het ging lang gelijk op maar een te opportunistische zet van mijn tegenstander koste een pion.
Bovendien had hij een slechte loper op e6. Door f5? te spelen gevolgd door mijn f4 kwam deze helemaal vast te staan. Daarna was het voor mij niet moeilijk meer. 1-0

Bord 3: Eric Goedhart

Bord 4: Harmke luijting
De valse start van de partij van Gorrit, vroeg in de avond, zette de rest van het team op scherp, waardoor winst werd behaald.
Een mooie partij waarin ik goed uit de opening kwam en druk kon zetten.
Bij zet 19 was er (na het slaan van Loper f7 door aftrekschaak) de mogelijkheid tot het winnen van een paard.
Ik wist dat er wat te halen viel, maar zag de mogelijkheid op dat moment niet. Daarna kwam mijn tegenstander goed terug in de partij, waarin ik wel wat beter stond.
Na zet 25 waarbij de Dames geruild werden kwam er een remise aanbod wat ik gezien zijn herrijzende terugkomst en de voorsprong die het team al had opgebouwd accepteerde.

Bord 5: Bart Donders
Vandaag de eer om in te mogen vallen, en geplaatst aan bord 5. De zwarte stukken tegen Peter Hamers, dat moest wel een lastige avond worden.
Dat bleek ook te kloppen. De opening werd door mij niet helemaal correct aangepakt, en zorgde ervoor dat ik gedurende lange tijd niet gerust was op een goed resultaat. Als je dan ook nog verneemt, dat op bord 1 het snel de verkeerde kant op gaat, wordt het niet makkelijker.
Gelukkig (voor mij) liet Peter mij wat beter in de partij komen, maar het was nog lang geen tijd om rustig achterover te zitten.
Tot het moment dat Peter besloot om een paard te ruilen voor een pion. Die ongelukkige ruil zorgde ervoor dat de stelling van Peter ineens instortte en een paar zetten later de overwinning toch mijn kant op kwam.
Blij met het resultaat, maar helaas niet met de wijze waarop deze tot stand kwam.

Bord 6: Simon Kok
Ik speelde een gelijk opgaande partij. Kingsgambit declined.
Maar in het eindspel van de strijd wist ik een toren klem te zetten waardoor ik met de koning in alle rust naar de opgesloten toren wandelen om die op te eten. Dat was genoeg voor mijn tegenstander om op te geven.