DSG Pallas Extern

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Arnhem,  10-10-15  auteur: Radboud de Roos

DSG Pallas 1 verliest in Arnhem

Na de 4 1/2-3 1/2 overwinning tegen Hoogeveen, heeft het eerste nu met dezelfde cijfers verloren van de Toren Arnhem/VSV 2.
Alweer twee weken na onze ietwat gelukkige overwinning tegen Hoogeveen mochten we weer aan de bak tegen de Toren Arnhem/VSV 2. Dit keer met drie invallers. Dat Rene niet kon spelen, was al langer bekend, de laatste twee afmeldingen kwamen om donderdagavond rond een uur of 11 en de laatste om 11.35 u op zaterdagochtend. Gelukkig konden we Ben bereiken en Ben was bereid een trein later te nemen en in te vallen.

De opstelling werd daardoor:
1. Morris (w)
2. Radboud
3. Pim
4. Jim
5. Chris
6. Johnny
7. Max
8. Ben

Ik heb niet heel veel van de andere partijen gezien. Toch hoop ik dat ik nog een redelijk beeld van de wedstrijd kan geven. verbeteringen zijn natuurlijk welkom.

Chris was als eerste klaar. Ik was heel even bang dat hij getruct zou worden in de opening, maar dat was natuurlijk niet zo. In een stelling waarin nog wel van alles mogelijk was, werd hem remise aangeboden. Ik vond dat geen slecht resultaat tegen één van hun sterkste spelers, maar Chris mocht van mij ook doorspelen. Omdat hij nog even een familiebezoekje wilde plegen en remise een mooi resultaat was, nam hij het toch aan.

Van de partij van Jim heb ik eigenlijk maar weinig gezien. Gewoon een puntje zullen we dan maar zeggen. Max leek niet zo heel erg goed te staan, maar zijn tegenstander mistte een tactisch grapje en kon kort daarna opgeven. Een kleine tegenslag was het verlies van Ben. Een zwakte op e6 kostte een pion en de poging om er nog wat van te maken maakte het niet veel beter.
Morris speelde op een klein voordeeltje tegen een op papier veel zwakkere speler. Het duurde langer dan verwacht voor zijn tegenstander, maar Morris speelde zijn voordeeltje goed uit en won uiteindelijk toch vrij gemakkelijk. Met 3,5-1,5 leek er niet veel aan de hand.
Leek, want Johnny stond niet lekker in een toreneindspel, ik had twee pionnen voorsprong tegen wat initiatief weggegeven en had nu een toren en pion tegen twee lichte stukken en een onveilige koning. Pim had juist andersom twee stukken tegen een toren, maar tegen iets meer pionnen. ik was op dat moment blij met een 4-4. Johnny koos in het eindspel het verkeerde plan, ik prutste gewoon verder en verloor ook vrij snel. Pim hield het nog het langste vol, maar zijn tegenstander had gewoon teveel pionnen.
is onze echte teamleider er weer
Achteraf bleek ook nog dat ben niet speelgerechtigd was. Tja, dat had ik 10 minuten voor vertrek niet meer gechecked...

Er had misschien meer in gezeten, maar we waren niet allemaal even scherp (ik in ieder geval niet..). Volgende wedstrijd is onze echte teamleider er weer en dan zal het vast beter gaan.