HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  09-11-23  auteur: SOS Pallas 2 team

SOS: Lochem 1 maatje te groot voor Pallas 2

Het tweede SOS-team heeft met ruime cijfers de thuiswedstrijd tegen Lochem 1 verloren.

Hoewel Michel Arnts na een uurtje spelen al een vol punt binnen had (hij wint alle externe partijen tot nu toe), kenden de Lochenaren (of is het Lochenezen?) weinig genade met de rest van de Palladianen.
Alleen Henk van der Tol wist daarna nog een halfje te halen.

Hieronder de persoonlijke beschrijving van de schaakbelevenissen.

Bord 1: Gorrit Smit
"Sorry, het spijt me.." zei mijn tegenstander na afloop.
Na een mooie combinatie kwam ik een pion voor, voldoende voor remise dacht ik.
Jan Haker, mijn opponent, meende zelfs dat ik gewonnen stond en ik ben niet iemand die een ervaren schaker met een 1800+ rating zal tegenspreken.
Dat doe ik op het bord wel, uiteindelijk dus toch een nul.

Bord 2: Henk van der Tol

Henk pakt nog een halfje

Bord 3: Harmke Luijting
De wedstrijd tegen Lochem 1 brachten verleden en heden even voor me samen; in mijn jeugd heb ik 2 jaar bij deze vereniging gespeeld, een leuk weerzien.
In mijn partij kwam ik redelijk door de opening, daarna pakte een geplande ruil toch nadelig voor me uit. Ik sloeg weliswaar zijn toren maar verloor beide lopers.
Na een ongelukkige torenzet volgde een penning. Daarna was het over en uit.

Bord 4: Paul Peters
Om in de sferen van Eric zijn omgeving te blijven koos ik voor de spaanse opening vandaag. Bewust met een kleine ā€˜sā€™ omdat we al vrij snel afweken van de gebaande banen.

Mijn loperoffer op f7 bleek totaal verkeerd te zijn waarna ik met de open stelling kon aanvallen en hopen op onnauwkeurigheden van mijn tegenstander. Die kwam er in mindere mate en nadat we materiaal weer gelijk stonden en een hoop stukken van het bord waren, bleek de stelling in het voordeel van mijn tegenstander te zijn door zijn actievere koning.
Na een aantal gezonde ontwikkelingszetten van hem en het vastzetten van mijn eigen stelling kon hij zijn verdiende overwinning binnenhengelen.

Bord 5: Michel Arnts
Er stond een Caro Kann op het menu donderdag avond. Een met een vroege c5 en Pc6 waarmee ik mijn tegenstander verraste.
Mede hierdoor viel zijn d4 pion en was de toon gezet. Het toetje van de avond was het winnen van de witte dame met aftrekschaak.
Deze overwinning smaakt naar meer!

Bord 6: Simon Kok
Ik probeerde met wit Koningsgambiet te spelen.
Het weggeven van de pion lukte wel maar ik kreeg hem niet meer terug doordat mijn tegenstander geheel tegen mijn verwachting in een aanval opende op de koningsvleugel met g5 en f6.
Verderop denk ik dat de vermoeidheid mij parten speelde want ik kreeg toch nog een paar leuke kansen die ik niet heb gezien. verdiend verloren.