HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  07-10-23  auteur: Robert Capel

KNSB: Pallas 2 wint van Hoogeveen 2

Zaterdag 07 okt was onze seizoenstart tegen Hoogeveen 2, deels in dezelfde samenstelling als vorig jaar en nu aangevuld met Tom en Bram.

Het debuut van Tom op bord 7 werd niet het gewenste droomdebuut. In een mooie stand werd een combinatie op de onderste rij over het hoofd gezien (0-1).
Vrij snel daarna wist Bram in zijn debuut op bord 8 zijn tegenstander te overmeesteren met een mooie koningsaanval (1-1).

In een dichte stelling met twee torens versus een dame maakte Henk op bord 6 vervolgens remise (1,5 – 1,5).
Op bord 1 stond Robert moeizaam maar nog niet verloren totdat hij vergat dat het gepende paard ook nog een stuk moest verdedigen (1,5 -2,5).

Op dat moment zag het er ook voor het gehele team wat zorgelijk uit.
Op bord 5 ging het gelijk op totdat Piet dankbaar gebruik maakte van een aftrek-schaakje en een toren won (2,5 – 2,5). Op bord 4 ging het redelijk gelijk op totdat de tegenstander van Bas in het eindspel een pion te snel naar voren doorschoof. Geroutineerd werd afgewikkeld naar een gewonnen eindspel (3,5 - 2,5).

Marco gaf op bord 3 zijn tegenstander eerst valse hoop door een paard binnen te laten vallen met een vorkje gevolgd door kwaliteitsverlies, maar de tegenaanval daarna gaf alle ruimte en werd het materiaal met rente teruggewonnen (4,5 – 2,5).
En als laatste was Max aan het ploeteren op bord 2. Na een gelijk opgaand middenspel werd een vrije a-pion gecreëerd, die vrijwel ongehinderd door kon lopen. Maar door een onnauwkeurigheid wist zijn tegenstander toch te ontsnappen in een complex eindspel, dat misschien in theorie wel te winnen was, maar niet meer achter het bord te vinden was (5-3).

Al met al een goede start van het seizoen!