HOME aamenu ☰ MENU
Rijssen,  21-09-23  auteur: Bart Donders

SOS: Pallas 1 overleeft spannende strijd in Rijssen

Op donderdag 21 september was de opening van het seizoen voor Pallas 1. Voor de tweede maal dit jaar was Rijssen 1 de tegenstander in het Parochieel Centrum.
Tot grote opluchting van enkele teamleden was de wedstrijd nu in de achterzaal. De voorgaande editie werd af en toe opgeluisterd met gezang van een enthousiast oefenend koor.

Pallas 1 moest redelijk gehavend aantreden. Liefst 4 invallers waren nodig om met een voltallig team ten strijde te trekken.
Debuterend teamleider (als invaller) Bart besloot om de 4 invallers aan de laagste borden te laten plaatsnemen.

Dit ging met wisselend succes. Daar waar Chris en Max Merza hun partijen succesvol konden afsluiten, moesten Henk en Bart op bord 7 en 8 het volle punt overdragen aan de tegenstander.

De schade door de invallers was beperkt. Een 2-2 stand bood alle mogelijkheden voor (een deel van) de vaste kern van Pallas 1.

Op bord 3 leek Jim zijn tegenstander snel op de grond te hebben. Niets was echter minder waar.
Het duurde nog vrij lang, maar uiteindelijk was het toch Jim die het volle punt kon bijschrijven.

René op bord 1 kreeg na afloop van zijn partij te horen, dat zijn tegenstander geen idee had, waar René mee bezig was. Daar had René zelf ook last van. Het had gelukkig geen nadelige gevolgen. Het punt was voor René.
Een 4-2 voorsprong voor Pallas.

De partijen van Max en Robert moesten voor de beslissing gaan zorgen. De tegenstander van Robert zat als eerste in tijdnood, maar zag gedurende de minuten verstreken de klok van Robert steeds dichterbij kruipen.
Robert bleef echter koel en wikkelde af naar een gewonnen eindspel. Zijn tegenstander moest in een nederlaag berusten.
Ondertussen hadden Max van de Pavoordt en zijn opponent besloten om het punt eerlijk te verdelen. Na een doldwaze partij en wederzijds gebruik maken van de increment restte remise.

De ontwikkelingen op de borden lieten al met al een spannender wedstrijdverloop zien dan de 2,5 – 5,5 einduitslag doet vermoeden.

We bedanken Rijssen voor de prettige ontvangst en wensen Rijssen nog veel succes in de competitie.

Op donderdag 12 oktober is de volgende wedstrijd. We spelen dan thuis tegen Denk & Zet 1.