HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  11-03-23  auteur: Gorrit Smit

KNSB: Pallas 3, team met potentie

Tegen Almelo 2, het kampioensteam met gemiddeld een kleine 400 ratingpunten meer, slechts met 3 - 5 verliezen mag verdienstelijk worden genoemd. Daarnaast speelden we met twee invallers.

Nu moet er wel bij worden gezegd dat deze invallers, Simon Kok en Harmke Luijting, voor de helft van ons aantal punten zorgde.

Het begon slecht. Frank Kaemingk liet zich aan bord 3 na een half uur mat zetten.
Een uurtje later bracht Simon Kok (bord 5) het eerste halfje binnen en om kwart voor drie zette de jarige Walter Kaemingk (bord 4) door een zege de stand gelijk.
Zijn spel kostte een Toren, maar hij bracht de tegenstander dusdanig in het nauw dat die zijn stukken nauwelijks kon gebruiken. Activiteit heet dat.

Na drie├źn ging het daarna op drie borden mis. Aan bord 2 zag Gorrit Smit spoken en verzuimde een pion op c4 terug te pakken, met desastreuze gevolgen.
Daphne Mellink had aan bord 8 een 'trainingstip' van Simon letterlijk opgevat (niet eten voor de wedstrijd) en werd waarschijnlijk geveld door hongerklop. Natuurlijk ook wel door de tegenstander...
Bij Bas Capel (bord 1) stond er plotseling een nul op het wedstrijdformulier. wat daar precies is misgegaan weet ik niet.

Gelukkig hadden we Harmke Luijting en Noah Wubs nog achter de hand om de stand dragelijker te maken.
Harmke hengelde als eerste van de twee een vol punt binnen, waarna Noah daar met een tot op het bot afgekloven partij een halfje aan toevoegde.

Onder toeziend oog van Frank slepen Harmke en Noah de laatste 1 1/2 punt binnen

In april volgt onze laatste wedstrijd tegen Amevo Apeldoorn om de derde plek.
Zonder spoken en met op tijd eten acht ik ons kansrijk.