HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  16-02-23  auteur: DSG Pallas 2 team

SOS: Pallas 2 overtuigt tegen 038-Zuid-Schaakt! 2

Met drie remises en drie zeges heeft het tweede een mooie overwinning behaald op ZZS! 2. Een van de Zwollenaren merkte na afloop op dat Pallas een gezellige vereniging is. Altijd leuk om te horen.

De persoonlijke verslagen staan onder de foto.

Simon bezig een punt te pakken

Bord 1: Gorrit Smit
Weer eens wat gehaast begonnen aan mijn partij. Dat koste me bijna de c-pion in een Slavische opening (met zwart).
De tegenstander vertrouwde het echter niet (mogelijk omdat ik heel stoer ging kijken) en liet hem staan.
Daarna bleef de partij redelijk in evenwicht en op het moment dat teamleidster Harmke definitief de zege voor ons binnen sleepte, besloot ik remise aan te bieden.
Mijn tegenstander vond het ook wel mooi geweest.
Vrij uniek: geen tijdnood !

Bord 2: Paul Peters

Bord 3: Eric Goedhart

Bord 4: Koen Wansink
Op 16 februari hebben we een thuiswedstrijd gespeeld tegen ZZS Zwolle.
Als team hebben we gewonnen. Ik heb remise gespeeld dankzij een torenblunder van de tegenstander.
Hoeveel ik daarna qua materieel gewonnen stond, wist ik door de constructie er geen winst uit te slepen, dus werd het remise. Dit was een unieke ervaring.
Dit is in al die jaren dat ik schaak nog nooit gebeurd. Ik had een koning, loper en een toren. De tegenstander had een koning, loper en twee pionnen die allen op de andere kleur stonden dan mijn loper. Aangezien ik zelf geen pionnen meer had en dus ook geen promotiekansen, zou ik met Met koning, loper en toren tegen koning en loper mat moeten zetten. Dit valt echter volkomen buiten mijn capaciteit, dus nogmaals: remise.

Bord 5: Simon Kok
In een partij waarin mijn tegenstandster met wit niet het initiatief nam kon ik veel speelruimte wegsnoepen in het begin.
Daarbij kwam ik al snel een stuk voor te staan en kon het voordeel zorgvuldig vasthouden tot het eind.

Bord 6: Harmke Luijting
De IJsselderby tegen Zwolle begint altijd met de nodige wedstrijdspanning. Door de uitgebreide voorbereidingsinformatie redelijk ontspannen aan de wedstrijd begonnen. Opening Dame gambiet, daarna goed vervolg kunnen geven.
Geprobeerd om via toren c1 dame c7 te pennen. Dat leverde een paard (voor pion), loper en toren op. Daarna opletten, toren g8 en de dame c7 brachten een penning via h3. Gelukkig was mijn dame vanuit c2-c8 schaak er op tijd bij om een nederlaag te voorkomen en winst op te eisen.
Al met al een mooie schaakavond!