HOME aamenu ☰ MENU
Assen,  08-10-22  auteur: Robert Capel

KNSB: Pallas 2 wint in Assen

Na een lange reis heeft DSG Pallas 2 met 3-5 gewonnen van Assen 3.

Samen met invallers Bas en Gorrit speelden we tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander.

De speellocatie

Op bord 6 speelde de tegenstander van Bas in een snel tempo.
Was niet handig want op de damevleugel verdween een pion en daarna een kwaliteit, en was het een uitgemaakte zaak (0-1).
Deze winst werd op de voet gevolgd door Gerard op bord 5. De zwartspeler kwam weliswaar goed uit de Siciliaanse opening, maar zag met enkele zwakke zetten zijn stelling in elkaar schrompelen.
Dit werd vervolgens routineus afgewikkeld (0-2).
Op bord 8 waren kansen aan beide kanten maar onnavolgbaar voor de teamleider werd ook door Pim een punt binnengehaald (0-3).
Even leek het er op dat een grote overwinning in het verschiet lag.
Gorrit richtte zijn aanval op g7, maar zijn jonge tegenstander wist dit netjes te verdedigen en sloeg uiteindelijk dodelijk toe op h2 (1-3).
Daarna ging snel met de uitslagen. Marco had een kwaliteit geofferd, maar wist met een paar mooie pluspionnen en passieve stukken van de tegenstander een mooie overwinning binnen te halen (1-4). Max stond met wit op bord 1 lange tijd wat beter, maar o vervloekt paard dat op f4 kwam binnen vallen….. De rest vergeten we liever snel (2-4).
Robert op bord 2 speelde een boeiende partij tegen een baas op zeer hoge leeftijd. Er werd goed maar ook zeer lang nagedacht. Nadat de tegenstander ook nog zijn cola zomaar had toegeëigend, was voor Robert de maat vol. Met de gevallen vlag werd de winst geclaimd (2-5).
Tenslotte speelde Henk op bord 3. Langere tijd ging het gelijk op. Henk kon afwikkelen maar besloot de spanning er in te houden. Een misrekening waardoor uiteindelijk de partij werd verloren (3-5).
Al met al een mooie eerste start in deze competitie.