HOME aamenu ☰ MENU
Arnhem,  21-05-22  auteur: Gorrit Smit

KNSB: Pallas 3 nog beter dan Kowet

De Eagles draaiden een prima voetbalseizoen, met een gelijkspel en een overwinning op Ajax.

Pallas 3 deed het nog iets beter door tweemaal de kampioen te verslaan.
ASV 6 was in de eerste speelronde al met 5-3 naar huis gestuurd, maar de Arnhemmers hadden verder alles gewonnen.
Zelfs twee keer tegen titelkandidaat Winterswijk 3.
In de Rijnstad volstond voor hen dan ook een gelijkspel tegen ons om de Winterwijkers voor te blijven, dat tegen nummer laatst Veenendaal moest.

Het werd uiteindelijk een grandioze overwinning voor ons; 1 1/2 - 6 1/2. Omdat Winterswijk een matchpunt liet liggen konden de ASV-spelers toch de titel pakken.
We hebben dus tweemaal de kampioen verslagen !

Het staat er echt..

De start was wat stroef. Walter Kaemingk had vergeten zijn werk af te zeggen, dus hij had haast. Evenals vader Frank. Vanwege het gezegde "haastige spoed enzo.." stonden we om half drie met 1 1/2 - 1/2 achter. Frank had het halfje nog binnen kunnen slepen door met een stuk achter de stelling volledig dicht te schuiven.

Pim Slottje bracht met een soepele overwinning om 15.15 uur de stand weer in evenwicht, waarna Bas Capel een kwartiertje later ons op voorsprong zette met beheerst spel aan bord 1.
Simon Kok bracht de overwinning heel dichtbij en omschreef zijn partij alsvolgt:
"Zaterdagmiddag mogen invallen bij Pallas 3 tegen de koploper. Met zwart op het laatste bord durfde ik de zwarte leeuw los te laten op mijn tegenstander. Hij schaakte heel bedachtzaam maar ook wat te traag. Daardoor kreeg ik tijd om lang te rokeren en met een dubbele toren over de h lijn een aanval op te zetten. Door een rekenfout maakte ik een slechte afruil waardoor ik ineens een mooie aanval om zeep hielp en een stuk achter stond. Maar gelukkig kon ik de verkregen ruimte toch nog goed benutten door met een toren achter de pionnen door te dringen en met een schaak een stuk terug te winnen. Daarna had ik met een pionnen overwicht een afwikkeling met promotie. Hij wilde de gifbeker helemaal leeg drinken en speelde door tot hij daadwerkelijk mat gezet werd. In de 61e zet. Een mooie afsluiting van het competitieseizoen."

De zorgen bij de Arnhemmers namen toe, maar nipt voor vieren was onze overwinning een feit.
Thomas Klein zorgde voor het winnende bordpunt rond vier uur.
In het uur daarna sleepten Tjeerd de Jong (hij had tussendoor nog gevraagd of hij remise mocht aanbieden) en Gorrit Smit nog twee bonus bordpunten binnen.