HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  23-04-22  auteur: Gorrit Smit

KNSB: Pallas 3, het verhaal van de opstelling

Iets voor elven kwam het bericht uit Winterswijk dat zij vanwege ziekte bord 6 onbezet lieten. Het zorgde voor enige communicatie-chaos bij ons.
Het verhaal is te lang om hier helemaal te vertellen, maar vraag er op een donderdagavond op de club maar eens naar.
We zullen Gert dan wel vragen of hij een uurtje langer open blijft...

Tijdens deze inhaalwedstrijd uit ronde 3 namen uiteindelijk Fabian Arentsen en Walter Kaemingk achter respectievelijk bord 3 en 4 plaats, en incasseerde teamleider Gorrit een reglementair punt.

Bord 3 en 4

Tegenstander Winterswijk 3 is een ijzersterk team met twee 1800+ spelers aan de eerste borden. Vooraf waren ze kampioenskandidaat en we hadden in de Achterhoek dan ook met 7 1/2- 1/2 een pak slaag gekregen tijdens de heenwedstrijd (weliswaar met 2 reglementaire nullen).

Vandaag ging het uiteindelijk wel een stuk beter. Uiteindelijk dan.., want ondanks de gratis voorsprong stond er rond drie uur een 1-3 achterstand op het formulier.
Achtereenvolgens invaller Pim Slottje en Paul Peters moesten de Koning omleggen en Fabian ging zelfs door tot mat.

Als teamleider had ik me even "de kont gekeerd", zoals dat heet, toen er een half uurtje later de resterende uitslagen volgden.
Tjeerd de Jong remise, Walter zijn aanval zette net niet door wat ook een nul opleverde, maar winst voor Bas Capel aan bord 1 (1800+ speler!) en voor invalster Harmke Luijting die daarmee een bak ratingpunten verzamelde.

Uiteindelijk een nipte 3 1/2 - 4 1/2 nederlaag, en dat is zeker niet slecht.

Noot: dit is de uitslag van ronde 3 en ook de stand daarna. Inmiddels zijn we al wat verder.