DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Zwartsluis,  22-02-22  auteur: Gorrit Smit

SOS: Strijd der dames bij Pallas 2

Dinsdagavond in de regen naar Zwartsluis. Maar het weer werd steeds beter, net als wij!
Wel werd er opnieuw verloren, maar deze keer met een record aan bordpunten.
Het werd 4-2 uiteindelijk.
Verderop de impressies van de teamgenoten

Een jonge vereniging, met wat oudere leden


Bord 1: Eric Goedhart
Verslag volgt

Bord 2: Gorrit Smit
Een vrije a-pion voor de tegenstander, het zag er allemaal dreigend uit.
Maar plotseling kon ik met mijn Toren zijn Paard slaan, omdat zijn Dame ongelukkig stond. Op het moment dat deze Koninginnen ook nog geruild werden, was het (zoals dat heet) 'een kwestie van techniek' om het punt binnen te halen.
Harmke en Daphne, onze vrouwen áchter het bord, zorgden met remises voor de recordscore aan bordpunten.

Bord 3: Koen Wansink
Wat ik in het vorige verslag al aangaf werkt nog steeds door: gebrek aan training de afgelopen drie maanden. Dat heeft me wederom de das om gedaan tijdens de wedstrijd in Zwartsluis.
Dit maal wel wat minder dramatisch gelukkig. Ik offerde en stuk voor drie pionnen, waarvan ik had gedacht dat dit i.c.m. met een gevaarlijk lijkend schaakje een fiks voordeel voor mij zou opleveren.
Helaas, mijn tegenstander ontwikkelde een dodelijk loperpaar waardoor ik mijn pionnen voordeel als snel zag wegsmelten.
Gelukkig waren er nog twee remises en een winstpunt van onze kant om het leed wat te verzachten. Voor de volgende wedstrijd heb ik de tijd om het en een ander voor de bereiden. En dat zal ik ook doen.

Bord 4: Harmke Luijting
Nadat ik de opening goed doorkwam verloor ik een pion. Daardoor en zeker in de beginfase was het lastig voor me. Mijn tegenstander kreeg een mooie kans om een toren te winnen , maar pakte deze tot mijn verbazing niet.
Daarna speelden we gedurende de avond, die natuurlijk weer erg gezellig was, lekker door.
Noodzakelijk stukken ruilen bracht ruimte en betere positionering van mijn stukken die nog op het bord stonden. Bij zet 38 deed ik een remise voorstel waar eerst nog over nagedacht moest worden maar wat een paar zetten later toch werd geaccepteerd.
Ik was er op dat moment tevreden mee. Later bij de analyse zag ik dat ik vlak na het remise voorstel (dat op dat moment nog niet was geaccepteerd) een Damepenning over het hoofd had gezien en daardoor winst liet liggen.
Blij met de remise? Nu nog even niet, later misschien wel.

Bord 5: Simon Kok
Schaken is hard…, keihard.
Snel na de afgelopen donderdag nu een inhaalwedstrijd. Opnieuw kwam ik aardig uit de opening. Dame gambiet. Zeg maar prima, met twee pionnen winst.
Ik wist niet goed een plan te maken daarna en kwam opnieuw in de problemen. Zo teleurstellend.
Maar een pluim op de hoed van de tegenstander. Hij zette mijn Dame klem en in een poging die te redden maakte ik een enorme blunder door mijn toren weg te geven in een afruilmoment. Ik kan zeggen dat ik er slecht van heb geslapen.

Bord 6: Daphne Mellink
Na een warm welkom van de sympathieke heren uit Zwartsluis en een lekker theetje erbij, kon het beginnen.
Ik kwam goed uit de opening, daarna vond ik het een lastige stelling en het stond redelijk vast. Ik had een dame ruil gedaan bij zet 21 om het spel open te breken. De stelling bleef gelijk en ik had remise aangeboden, maar dat werd niet geaccepteerd.
Uiteindelijk toch in het eindspel gekomen en mijn tegenstander zette mij pat. Een luide schreeuw van mijn tegenstander volgde, waarnaar ik Gorrit "Yessssss" door de zaal hoorde roepen. Hij dacht mijn eerste overwinning. Mijn tegenstander de daaropvolgende 5 minuten niet gezien, die had zich ergens verstopt achter de bar.
Het was een gezellig avond, met een goede score van het team!