HOME aamenu ☰ MENU
Borne,  09-11-21  auteur: Robert Jan Voogt

SOS: DSG Pallas 1 wint opnieuw

Onderschatten is een, maar uit 6 gewonnen stellingen 3,5 punt behalen is zorgelijk. Hopelijk weten we de volgende keer meer kansen te verzilveren.

Robert Jan Voogt (bord 3);
Het golfde goed heen en weer, maar uiteindelijk kwam ik er gewonnen voor te staan. Jammer dat het in de heksenketel die het in Borne was niet mogelijk bleek een goed eindspel te spelen. Meerdere verzoeken tot stilte leverden niets op, uiteindelijk kwam ik zelfs verloren te staan. Gelukkig was de tijd in mijn voordeel; uiteindelijk besloten we met remise. De overwinning 3,5-1,5 was behaald.

Gerard Burgers (bord 5);
Burgers - Wentink: 1/2 - 1/2
Vanuit de Schotse opening stond Wit duidelijk beter. Een koningsaanval via de geopende h-lijn, met als hoogtepunt, een uitgekiend Torenoffer beroofde de zwarte koning van zijn laatste bescherming. Hij - de vijandelijke koning - kwam terecht in een matnet(mat in 7), waaruit ik hem echter per ongeluk liet ontsnappen. Wit stond toen plotseling straal verloren. Maar dat kantelpunt ontging mijn tegenstander volledig en mijzelf trouwens ook. In een onoverzichtelijke stellinng uiteindelijk remise door herhaling van zetten.

Max Merza (bord 6);
Leuke partij gespeeld met zwart. Mijn tegenstander speelde vrij passief waardoor ik ruimte kreeg om een aanval op te zetten bij de koningsvleugel en daardoor zijn verdediging wist te verzwakken. Ik kon de aanval in het middenspel doorzetten en wikkelde met twee pionnen meer een gewonnen eindspel af. Ik moest dit dan nog wel even tot een goed einde brengen want hij speelde door tot het bittere eind.