HOME aamenu ☰ MENU
Groningen,  06-11-21  auteur: René Renders

KNSB: Schrobbering DSG Pallas 1

Omdat een 8-0 nederlaag natuurlijk moeilijk te bevatten is, is het verleidelijk om te gaan externaliseren en de schuld bij de omstandigheden te leggen.
Gelukkig zijn deze ruimschoots voorhanden.
Ga maar na: LOS nodigde ons uit in de sociëteit van de gereformeerde studentenvereniging en de tegenstander had een Pastoor in de gelederen.
De goden waren ons dus op voorhand al ongunstig gezind.

Locatie Ongebonden Schaken

Daarnaast speelde LOS in een laffe tactische opstelling, door het buiten de basis laten van Koen. Dit kostte ons zeker een punt.
Verder is het natuurlijk de schuld van Jop en Jim.
Jop speelde tegen Paul ten Vergert (van wie in de wandelgangen wel werd beweerd dat hij eigenlijk helemaal niet kan schaken) en kwam na 10 zetten gewonnen te staan. In plaats van het simpele Df4 trapte hij echter in een smerig trucje.

Jim had natuurlijk een extra nadeel omdat hij tegen de hierboven genoemde Pastoor moest. Desondanks kwam hij overwegend uit de opening, zelfs zo overwegend dat hij dacht een dame te kunnen winnen. Dit was echter niet nodig, en bleek ook niet te kloppen met als gevolg een verliezend eindspel.

Met het zekere puntje wat Koen ons had opgeleverd, werd ons daarmee een 3-0 voorsprong door de neus geboord. Deze teleurstelling was de andere dappere Pallas-strijders te machtig, met als gevolg dat ze er weinig meer van bakten. Waaronder schrijver dezes.

Een stuk leuker was het na de wedstrijd. Onze zeer gastvrije tegenstanders nodigden ons uit voor alcoholische versnaperingen, pizza en bughouse.
Ook waren we getuige van de boreale overwinningsspeech van Koen, die met zijn goddelijke torso bovenop de bar plaats nam. Om T. Baudet niet jaloers te maken zullen we deze niet openbaar maken, voorlopig althans….
Dit was wel het hoogtepunt van de dag, en zonder onze gewillige medewerking had dit zeker niet plaatsgevonden. Daarom toch namens Pallas 1 voor LOS: graag gedaan!