HOME aamenu ☰ MENU
Nijmegen,  07-03-09  auteur: Koen Lambrechts

Pallas overtuigend langs UVS 2

Pallas heeft voor de 4e keer op rij een dikke overwinning behaald, UVS was dit maal het slachtoffer.

Op bord 1 speelde Koen een voor hem nieuwe opening en dit leverde een mooie stelling op, na wat onnauwkeurigheden van zijn tegenstander in tijdnood kon hij een stuk incasseren, dit betekende natuurlijk een punt.
Op bord 2 offerde Pim een kwaliteit voor 1(2?) pionnen en bood vervolgens remise aan. Zijn tegenstander besloot door te spelen maar toen hij zijn pionnen op de koningsvleugel wat al te ver naar voren gooide bleken de zwarte lopers te sterk, beide hadden in eerste instantie de mat in 1 die op het bord kwam gemist maar uiteindelijk hadden ze het door. puntje voor Pim dus.
Morris speelde op bord 3 een strakke partij. Een openingsvoordeeltje zette hij eenvoudig om in een goed eindspel en dit wist hij vervolgens bijna te verprutsen, maargoed, bijna is niet helemaal, ook een punt voor Morris dus.

Jim speelde op bord 4 en kreeg al snel een stukoffer om zijn oren, dit wist hij echter goed te keepen en zijn tegenstander ging uiteindelijk in een verloren stelling door de vlag.
Guy speelde op bord 5 een naar eigen zeggen een 'zwabberende partij', feit was wel dat hij in het eindspel uiteindelijk aan het langste eind trok.
Bord 6 werd bezet door (de aanstaand clubkampioen!?) René Renders. Zijn tegenstander ging in de opening al snel de fout in, een pion werd een stuk en toen hij nog meer materiaal ging winnen gaf zijn tegenstander maar op.
Op bord 7 zat Guido. Guido speelt dit jaar niet zijn beste schaak extern en nadat zijn aanvallen goed werden opgevangen door zijn tegenstander kwam hij in een heel moeilijk toren eindspel dat uiteindelijk verloren bleek te zijn.

Op bord 8 vond een klein debacel plaats. Chris speelde een goede partij en stond op een gegeven moment een toren voor, helaas speelde het oude Chris syndroom weer op en door concentratieverlies oid moest hij deze toren teruggeven voor een pion. Toen de partij in remise leek te eindigen maakte Chris het nog eens extra zuur voor zichzelf door het remise pionneneindspel te verliezen. Volgende keer gewoon niet zo goed spelen in de opening Chris, dan gaat het vast beter ;)

De einduitslag was uiteindelijk 6-2 en de reeks die Pallas tot nu toe heeft neergezet is toch wel indrukwekkend. tegen de outsiders voor de titel UVS en Bennekom werd twee keer een mooie 6-2 overwinning geboekt en tussendoor werden ook Veenendaal en Ede nog eens met respectievelijk 6-2 en 6,5-1,5 opgerold. Laten we hopen dat Meppel nog een keer een slippertje maakt want op bordpunten zijn we nu al eerste in de promotieklasse :)