HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  13-11-14  auteur: Radboud de Roos

Pallas 2 wint weer

Pallas 2 speelde afgelopen donderdag zijn tweede wedstrijd in de eerste klasse A. Nadat we, het op papier sterke, Urk nipt verslagen hadden mochten we nu thuis aantreden tegen Caïssa.

Op papier iets zwakker dan wij en Caïssa speelde met twee invallers. Zij mistten hun eerste en derde bordspeler en dat zou ons kansen moeten geven.

Het was lekker druk in de Schalm. Het was daardoor wel iets aan de krappe kant, maar het heeft toch ook altijd wel wat. Chris verhuisde zijn speeltafel iets zodat hij meer ruimte kreeg en dat leek te helpen. Hij had al een of twee pionnen gewonnen en kreeg vervolgens een toren cadeau. Zijn dame leek ingesloten te worden, maar Chris gaf gewoon zijn dame tegen de tweede toren en de stelling bleek makkelijk gewonnen. Om kwart voor 10 stonden we met 1-0 voor.

Daarna duurde het lang voordat er een uitslag kwam. Robbert keek tegen een saaie stelling aan, maar er leek me weinig aan de hand. Ik stond na de opening heel erg goed, maar wel nadat mijn tegenstander een blunder van mij niet afgestraft had. Ik dacht dat Jeroen wel goed stond, maar daar was hij het zelf niet zo mee eens. Gerard was met een pion meer uit de opening gekomen, maar kreeg wel wat tegenspel te verwerken. Ben’s stelling leek me vooral erg saai. Willem Wubs was niet goed uit de opening gekomen en ik vond Jos wat passief staan.

De eerstvolgende uitslag kwam van Gerard. Zijn tegenstander kreeg nog een gevaarlijke aanval en ik was al bang dat er ergens een eeuwig schaak of zoiets in zat en niet veel later werd de vrede getekend. Het was inmiddels al na elven en ik heb niet alle partijen even goed kunnen volgen. Robbert “won” een stuk, maar kreeg een beroerde stelling, maar ineens kreeg hij zomaar een volle dame cadeau. Jeroen kwam steeds beter te staan, stond gewonnen, maar deed drie matige zetten achter elkaar. Gelukkig profiteerde zijn tegenstander niet en bleef de stelling gewonnen. Ik kon zelf in een goede stelling de druk blijven opvoeren en uiteindelijk liep mijn tegenstander wel erg gemakkelijk in een matnet. Ben kreeg ook steeds meer druk op de stelling en zorgde voor de tweede keer voor het 4,5e punt. Jos kon niet veel uitrichten met zijn passieve stelling en verloor enkele pionnen en daarmee ook de partij. Willem Wubs verdedigde zich lang en hardnekkig, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken.

Pallas 2 staat nu bovenaan in een vreemde klasse, waarin de op papier sterkste teams gebroederlijk onderaan staan met 0 punten.