HOME aamenu ☰ MENU
Putten,  12-12-14  auteur: Radboud de Roos

Pallas 2 verliest, maar blijft koploper

Pallas 2 heeft in Putten tegen PSV/DoDo een 5 - 3 nederlaag geleden. Desondanks blijft het team op bordpunten koploper.

Vrijdag speelden we uit tegen PSV DoDo in Putten. Robbert Biesterbosch kon helaas niet spelen, maar met Erik Blom hadden we weer een prima invaller. PSV DoDo is de afgelopen twee jaar twee keer gedegradeerd en heeft de eerste twee wedstrijden ook verloren. En dat met een gemiddelde rating van 1970 in de eerste klasse, waarmee ze veruit het sterkste team in de klasse zijn. Wij speelden in de volgende opstelling:
1. Jeroen Bosch van Rosenthal(w)
2. Erik Blom
3. Chris Rindertsma
4. Radboud de Roos
5. Ben Bloemsma
6. Gerard Burgers
7. Jos Claessens
8. Willem Wubs

We begonnen niet slecht. Gerard en Willem speelden met zwart een goede opening en al vrij snel werd er op beide borden tot remise besloten. Chris leek mij een veelbelovende stelling te hebben, maar zelf was hij minder optimistisch. Zijn tegenstander kreeg ook kansen en in een ingewikkelde stelling en kwam beter uit de complicaties en Chris moest opgeven. Ik kon zelf de stand gelijk trekken. Mijn tegenstander deed nogal wat onhandige damezetten direct na de opening en ik kon daardoor een pionnetje meesnoepen. Daarna kon ik snel afwikkelen naar een makkelijk gewonnen toreneindspel dat mijn tegenstander niet al te lang doorspeelde. Het bleef lang 2-2.

Ben, Jos, Jeroen en Erik speelden nog en het kon nog alle kanten op. Ben was de eerste die klaar was. Vanuit een wat saaie opening leek hij eerst wat minder te staan, maar zijn tegenstander leek te optimistisch met een kwaliteitsoffer. ik denk dat Ben het daar ook niet helemaal goed speelde, maar er was niet zo heel veel aan de hand en toen de rook wat was opgetrokken stond er een ongeveer gelijkstaand eindspel op het bord. Zijn tegenstander leek dat echter wat beter te spelen en op het moment dat Ben de beslissende fout maakte stond hij al wat minder. Ben pakte echter een pion en dat leidde, na een wat onhandige bemoeienis van de assistent-wedstrijdleider, tot stukverlies en een onverdiende 0. Vrij snel daarna ging het bij Erik mis. Erik speelde een voor zijn dcoen bijzonder degelijke partij en kwam in een iets beter eindspel terecht. In wederzijdse tijdnood hadden beide kansen, maar toen Erik tot zijn schrik zag dat hij nog maar 10 seconden had, greep hij direct mis en gaf een stuk en daarmee de partij weg. Daarmee werd wel duidelijk dat we zouden verliezen. Jos speelde een prima partij tegen een sterke tegenstander. Hij won een kwaliteit of zijn tegenstander offerde er een, maar de stelling was erg lastig met twee ver opgerukte vijandelijke vrijpionnen. Jos verdedigde zich knap en kon de kwaliteit teruggeven om de pionnen te stoppen. De stelling die overbleef was niet meer te winnen voor Jos en doorspelen zou alleen maar tot verlies kunnen leidden. en mooie remise dus. Jeroen verloor in een lastig middenspel een kwaliteit, maar wist zich daarna heel knap te verdedigen. Zijn tegenstander kwam er niet doorheen en ook het teruggeven van de kwaliteit hielp hem niets. Nadat ook deze partij remise werd verloren we dus met 5-3, maar heel verrassend zijn we nog steeds (op bordpunten) koploper van onze klasse.

De volgende ronde spelen we tegen het papier zwakke de Toren Arnhem 4, maar in deze klasse zegt het papier niet altijd alles...