HOME aamenu ☰ MENU
Arnhem,  28-05-11  auteur: Radboud de Roos

OSBO-cup: Pallas 2 niet op het podium

Op de OSBO-cup finaledag is Pallas 2 als vierde geëindigd na verlies tegen Voorst 1 en het Kasteel 1.

In de halve finale tegen Voorst 1 speelde Ward de beste partij van ons. Tegen Michiel Jansen kwam hij met zwart goed uit de opening. Na tegengestelde rokades kwam de zwarte aanval van Ward sneller. In een erg ingewikkelde stelling kon Michiel geen verdediging meer vinden en Ward won fraai.
Ben kwam wel aardig uit de opening, maar kwam er daarna niet meer aan te pas. Zijn tegenstander was tactisch veel scherper en won een stuk, waarna Ben alleen nog kon hopen op meer. Zijn tegenstander bleef tactisch spelen en Ben verloor meer materiaal waarmee de stand gelijk kwam.
Zelf kwam ik wel aardig uit de opening tegen Jeroen Bosch van Rosenthal. Hij had wat druk in het centrum, maar met met tactische grapjes kon ik alles nog wel verdedigen. Ik gaf plotseling een kwaliteit weg maar het was nog niet helemaal uit. Jeroen vond niet direct het goede plan waardoor ik toch nog langzaam mijn stelling kon verbeteren. In het eindspel kwam ik dicht bij de remisemarge en toen Jeroen remise aanbood kon ik eigenlijk niet weigeren. Jan Willlem had toen nog iets minder dan een minuut, maar de stelling leek nog niet verloren. Dat was het misschien al wel. Jan Willem speelde een rustige partij tegen Rudy Bloemhard, die ook niet al te veel leek te proberen. Tot in het eindspel was er niet veel aan de hand en leek Jan Willem op de remise af te stevenen. In het eindspel van loper tegen paard zette Jan Willem echter al zijn pionnen op de verkeerde kleur, waardoor hij niets meer aan kon vallen en zwart alle mogelijkheid gaf het eindspel uit te melken. Uiteindelijk had jan Willem te weinig tijd om alles te verdedigen en verloren we met 2,5 -1,5.

De tweede wedstrijd speelden we tegen het Kasteel om de derde en vierde plaats. Niet echt belangrijk, maar daarom hadden we niet zo slecht hoeven spelen...
Ik kwam bijzonder slecht uit de opening, maar mijn tegenstander buitte dat niet erg goed uit. Ik vond wat leuke verdedigende zetten waarna het zwarte voordeel eigenlijk wel meeviel. Maar ook deze keer liet ik me tactisch verrassen waarna het resterende toreneindspel verloren was.
Jan Willem speelde op zich best een aardige partij, maar liet wit te makkelijk komen op de damevleugel. Dat kostte uiteindelijk materiaal en de partij.
Stan speelde weer een heel degelijk en dat leek heel lang goed te gaan. Stan was alleen iets te goedgelovig toen zijn tegenstander hem mat wilde zetten. Stan liet dat toe, terwijl hij een gewonnen eindspel in had kunnen "vluchten". Uiteindelijk met 3-1 verloren omdat Stan´s tegenstander ook al tegen ons had gespeeld met het kasteel 1B... en dat mag natuurlijk niet.