HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  12-11-15  auteur: Hans Roeloffs

Pallas 4 verliest derby tegen Twello

Ook valse start voor het vierde team.

Het vierde van Pallas heeft de belangrijke wedstrijd tegen het tweede van Twello nipt met 2 1/2 - 3 1/2 verloren. Dit kan wel eens een heel vervelende nederlaag zijn, want op papier zijn de Twellonaren het enige team, dat qua rating nog bij ons in de buurt zit. De rest is op papier sterker tot aanzienlijk sterker en de kans, dat we als zevende en dus laatste zullen eindigen is reëel aanwezig. Wat er dan gaat gebeuren, weet ik niet. U ziet; ik ben een ras optimist.

Het begin was nog veelbelovend. De tegenstander van Herman gaf al snel een stuk weg en hij kon het simpel afmaken. Zo werd het spoedig 1 - 0.
Aan bord 3 speelde Hans Roeloffs tegen dorp- en Worpgenoot Rien van Hattum. Elke keer als hij tegen Twello moet spelen stuit hij op deze man, die zich tot zijn angstgegner heeft ontwikkeld. In het tempo van Max Verstappen bewoog deze zich over het bord voort, en omdat Hans toch min of meer probeerde zijn eigen tempo te spelen, lag hij al snel 3 ronden achter. Zijn paardenkrachten werden hem uiteindelijk letterlijk te veel.
Piet belandde tegen ex-clubgenoot Ed Sander in een eindspel met een pion meer en dat maakte hij dan ook overeenkomstig de verwachtingen prima af. Deze prestatie is des te knapper, omdat hij vanwege droeve familieomstandigheden eigenlijk helemaal niet had moeten spelen vanavond. Hij ging na zijn winst dan ook direct naar huis.
Hans jonkman stond goed en er gloorde echt hoop aan de horizon. Een loperzet had de doodsteek voor zijn tegenstander moeten zijn, maar hij besloot een toren te zetten. Dit werd ook de doodsteek, maar toen helaas voor hem zelf.
Tjeerd stond eigenlijk al de hele avond beroerd, omdat hij vrij snel de kwaliteit verloor. Nu geeft hij niet zo snel op, maar de stelling werd na lang zwoegen nooit meer beter. Vlak voordat zijn vlag ook nog zou vallen, gaf hij op.
Nu moest Alex het voor ons doen en alleen winst zou tellen. Dan hadden we nog een puntje. Ik maakte hem dat ook duidelijk. Hij had tegen clubgenoot maar helaas voor Twello spelende René een eindspel met een pion meer. Daar had ik groot vertrouwen in, want op zo'n eindspel loert hij eigenlijk altijd. Als het kan al na 3 zetten. Toch deed hij het niet helemaal goed denk ik - en René is natuurlijk taai - maar plotseling was het remise en hadden we verloren.
Een dure nederlaag.