HOME aamenu ☰ MENU
Schalkhaar,  07-03-20  auteur: Robert Capel

Pallas 2 versus ASV 5: een klinkende overwinning met 4,3-3,5

De wedstrijd tegen ASV 5 had als inzet om te bepalen wie het in klasse 5B het meeste recht heeft op de tweede plaats, achter de onaantastbare lijkende koploper Zutphen 1.

Deze keer in de Lindeboom

De eerste paar uur verliepen niet voorspoedig.
King speelde de hem vertrouwde Orang-Oetang opening . Zijn tegenstander verdedigde echter nauwkeurig waardoor remise onvermijdelijk werd (1/2-1/2). Gerard op bord 1 verloor onnodig een stuk waardoor Pallas op achterstand kwam (0,5-1,5).
Gorrit was zijn vormverlies van de afgelopen weken nog niet te boven, en verloor ook snel (0,5-2,5).

De kansen leken te keren met Max op bord 7 die kwaliteit won en met steeds meer materiaal zijn tegenstander geen kans liet ((1,5-2,5).
Tegenvaller was dat Marco in een goede stelling vergat op de tijd te letten en door de vlag ging (1,5-3,5).

En daarna ging het crescendo: Tjeerd speelde op bord 8 een aanvallende partij met mooie winnende combinaties op de open koningsvleugel (2,5-3,5).
Robert speelde op bord 6 een complexe partij met veel tactische wendingen, waarna in de tijdnood de tegenstander voor de verkeerde zet koos, en het eindspel kansloos werd (3,5-3,5).
Harm was niet goed uit de opening gekomen, stond lange tijd onder druk, maar wist in voortdurende tijdnood de juiste aanvallende zetten te doen, waarna de tegenstander materiaal verloor en moest opgeven (4,5-3,5).

Daarmee werd met een gemiddeld lagere rating dan de tegenstander (1630 om 1717) een mooi teamresultaat neergezet. Koploper Zutphen heeft tegelijkertijd verloren, waardoor Pallas 2 nu stevig op plaats 2 staat, met nog een matchpunt achter de koploper.