HOME aamenu ☰ MENU
Nijverdal,  02-03-20  auteur: Harmke Luijting

SOS 4 tal verliest in Nijverdal

Het kan nog alle kanten op. Dat was de insteek waaraan deze schaakavond tegen S.V. ENO 2 werd begonnen.

In de competitiestand was het voor alle teams nog mogelijk om de competitie te winnen.
Dat maakte het, ook deze avond, weer aantrekkelijk en spannend.

Al vroeg op de avond bood de tegenstander van Harmke Luijting remise aan.
De partij ging gelijk op en was dodelijk saai. Weinig initiatieven werden vanuit beide kanten getoond. Het leek wel op een voetbalwedstrijd waarin beide tegenstanders vooraf genoegen nemen met een gelijkspel. Opgelucht aanvaarde Harmke het halve punt.
Koen Wansink was enigzins vermoeid aan de partij begonnen, hetgeen niet echt een excuus was. Het was een partij waarbij hij niet fijn uit de opening kwam. Zijn tegenstander kreeg een ijzersterk paarden duo op de 6e en 7e lijn, waardoor zijn verdediging begon te wankelen en hij won door opgave na stukwinst.

Koen Wansink

Herman Vrielink deed betere zaken en won.
Hij kwam lekker uit de opening , won een pion waardoor hij initiatief kon blijven houden. Geleidelijk won hij nog een paar pionnetjes en tenslotte stond hij met twee verbonden vrijpionnen gewonnen.

Herman Vrielink

De partij van Gorrit Smit, tegen zijn ratingloze tegenstander ging lange tijd gelijk op, met wederzijdse dreigingen. Plotseling verloor hij een pion en nadat de stukken van het bord waren verdwenen, was zijn pionnenstructuur dusdanig verslechterd dat verlies onafwendbaar was.

Gorrit Smit

Teleurgesteld keerde het viertal huiswaarts.