DSG Pallas Extern

DSG Pallas ☰ MENU
Apeldoorn,  13-11-15  auteur: Gorrit Smit

Heimwee deert Pallas 3 niet

Het derde heeft tegen het jeugdteam van de Schaakmaat (Schaakmaat 3j) overtuigend gewonnen. In Apeldoorn werd het 1 1/2 - 4 1/2.

Op weg naar Apeldoorn liet Ben Bloemsma vlak na het passeren van de Wilhelminabrug weten dat hij al heimwee kreeg naar de Koekstad. Max Merza beaamde dat.

In Apeldoorn stond er al snel een achterstand op het bord. Maarten van Daalen kon aan bord 2 de Koning omleggen.
Het leidde tot zijn uitspraak dat hij net zo goed thuis had kunnen blijven, vanwege "weinig toegevoegde waarde". De teamleider wees hem er echter op dat in het rijbewijs-arme team wel vervoer nodig is.
Zo was invaller Herman Vrielink zonder hem niet in Apeldoorn gekomen, en hadden we de winstpartij van Herman (bord 6) vlak daarna moeten missen. De broodnodige gelijkmaker.

Het bleef gelijk na de remise van Hans Knottnerus (bord 5). Lange tijd ging het gelijk op, daarna verloor Hans een stuk, maar hij wist het uiteindelijk toch knap te keepen.
Vervolgens wonnen Ben Bloemsma (bord 1) en Max Merza (bord 3) hun partij. Voor mensen met heimwee duurde het toch redelijk lang.
Ben won volgens eigen zeggen 'soepeltjes' en Max had vooral een tactisch spel op het bord met allerlei grapjes, zoals penningen. Één van die penningen werd de tegenstandster fataal.

Tot slot won ook Gorrit Smit aan bord 4. Stond lange tijd glad gewonnen, gaf in tijdnood een loper weg, dreigde te promoveren en even leek het in remise te stranden. Gelukkig maakte ook de tegenstander een fout, waardoor de oppositie ingenomen kon worden en er alsnog winst werd geboekt.

Rond 23.15 reden we de Wilhelminabrug weer over in de juiste richting....