HOME aamenu ☰ MENU
Deventer,  20-03-08  auteur: Radboud de Roos

DSG Pallas 1 nog geen kampioen

Met nog twee wedstrijden te gaan met twee matchpunten en zeven en een half bordpunt meer als de nummer 2 zouden we met een grote overwinning vrijwel zeker van het kampioenschap zijn.

Tegen de Schaakmaat leek dat geen probleem te worden. Zij stonden onderaan en ook op basis van de ratings zouden we dik moeten winnen.
Maar het liep dus anders....

e eerste waarbij het mis ging was Chris Rindertsma, Chris speelt het hele seizoen extern al goed, maar onderschatte zijn tegenstander nadat hij in de opening al verrast werd door een origineel plan van zijn tegenstander. Ik heb niet gezien hoe het precies ging, maar hij verloor al snel.
Aaron, die inviel voor René, scoorde al snel een halfje. Aaron kwam niet goed uit de opening en ging er van uit dat er nog wel wat punten gehaald zouden worden en toen de stelling weer in evenwicht was, bood hij remise aan.
Bij mij ging het vlak daarna ook al niet goed, mijn dame stond ineens ingesloten midden op het bord. Ik kreeg er nog een toren en een paard voor, maar de stelling was niet meer te houden. Toch leek er nog niet zoveel aan de hand, Ward speelde een goede partij, kreeg een sterke aanval en won een dame.
Daarna duurde het even. We stonden met 2,5-1,5 achter, maar op de overige vier borden zag het er goed uit. Morris stond wel aardig, Koen stond goed, Pim stond vrijwel gewonnen en Guido stond ook wat beter en had vor zijn doen nog wel redelijk wat tijd.
Pim trok de stand weer gelijk en maakte zijn partij overtuigend uit. Koen mistte een paar keer de winst, maar stond nog steeds wel goed en ook Morris kreeg het moeilijker.
In de laatste 5 minuten viel de beslissing.
Guido was het eerste klaar en won met weer nog maar erg weinig tijd op de klok, maar Koen mistte in het eindspel nogal wat en verloor waarna Morris met erg weinig tijd voor de zekerheid van 4-4 koos.

Al met al geen gelukkige avond. We moeten nu dus de laatste wedstrijd van Meppel winnen.