DSG Pallas Extern

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Deventer,  06-02-20  auteur: Harmke Luijting

SOS 4-tal: kon koppositie niet vasthouden

Het viertal dat door trouw elke wedstrijd aanwezig te zijn inmiddels een hecht team genoemd kan worden, kon deze avond in de thuiswedstrijd tegen Borne 3 de koppositie niet vasthouden.

Herman Vrielink gaf al snel een paard weg plus een benarde opstelling. Al snel raakte hij ook nog zijn dame kwijt. Hij gaf op, een rampzalige avond.
Koen Wansink zijn partij ging als het ware als een jojo. Zowel hij als zijn tegenstander hebben belangrijke kansen gemist maar wel flink gevochten. Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk in de afgesproken remise uitmondde door een op stapel staand eeuwig schaak.
Harmke Luijting speelde een dijk van een partij en stond in de laatst fase van de wedstrijd voor. De tegenstander was een taaie en hoorde gezien zijn raitingniveau aan bord 1 te starten. Harmke mistte nog net de routine om ook in het eindspel paal bij perk te stellen. Er had meer in gezeten.
Gorrit Smit won al vrij snel een pion, maar het lukte niet om daar een vrijpion van te maken. Nadat Gorrit hoorde dat we op een onoverbrugbare achterstand stonden heeft hij het remise aanbod van zijn tegenstander geaccepteerd.