DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Deventer,  14-12-19  auteur: Robert Capel

Klinkende overwinning van Pallas 2 op Vianen-DVP: 6-2

De voortekenen waren voor zaterdag 14 december een tikkeltje ongunstig. De tegenstander Vianen-DVP 2 had in de eerste twee ronden een beduidend sterker team opgesteld van gemiddeld 100 ratingpunten hoger.

De match begon met een vrij snelle remise van Tjeerd. Zijn tegenstander was liefhebber van betonschaak, en was er geen doorkomen aan.
Daarna konden we mooie winst van Alicia noteren. De open lijnen op de koningsvleugel waren haar tegenstander fataal (1,5-0,5).

Marco kreeg mooie kansen op bord 3, stond materiaal voor maar werd in het middenspel het slachtoffer van een destructief paard (1,5-1,5).
De tegenstander van King hiep een handje door een paard weg te geven, en met goed opletten kon King het punt binnenhalen (2,5-1,5).
Harm had in de opening open lijnen gecreëerd op de damevleugel, met een tegenstander die lang gerokeerd had, werd tijdelijk in de verdrukking gebracht door een pionnenopstoot aan de koningsvleugel maar kon uiteindelijk verwoestend binnenvallen met dame en torens (3,5 – 1,5).

Gorrit kreeg in de opening een vrije a-pion, en nadat de Toren op a1 moest gaan staan om de pion tegen te houden, kon de zwarte koning winnend naar het promotieveld wandelen (4,5 – 1,5).
Op bord 6 besloot de tegenstander van Robert na een voor hem kansrijk toreneindspel uiteindelijk alles af te ruilen. De wedloop van koning en pionnen leidde voor tegenstander tot éen zet eerder een dame, maar met alleen nog een randpion op a7 en Koning op a8 was na 80 zetten remise het enige antwoord (5-2).
De tegenstander van Max had maar liefst zes keer remise aangeboden, wat met een pion meer en betere stelling beleefd doch vriendelijk door Max geweigerd werd. Uiteindelijk lukte het om een goede opmars der pionnen te generen en nadat alle stukken waren afgeruild met de koning de resterende pionnen op te eten. (6-2).

Een mooi resultaat waarmee na 3 ronden Pallas 2 naar de tweede plek in de competitie is opgeschoven.

Foto: na afloop ging het nog lang door met Pallas 1 en 2