DSG Pallas Extern

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Deventer,  16-03-19  auteur: Robert Capel

DSG Pallas 2 wint opnieuw (update)

Met gemengde gevoelens vanwege het overlijden van Hans, hebben we zaterdag tegen Vianen DVP 2 gespeeld.

Er stond ook wat op het spel. Bij een verlies zouden we in de degradatiezone komen.

Op bord 6 speelde Bas met wit, en kreeg Frans tegen zich. Helaas zag hij over het over hoofd dat toen de dame op b2 in sloeg, daarna ook zijn paard op c3 hing. Tegenspel op de koningsvleugel was van korte duur en hij verloor (0-1).

Rudy op bord 8 kreeg mooie aanval, open lijnen, een zwarte koning wat op de tocht, en met uiteindelijk een toren achter gaf tegenstander op (1-1).
Max op bord 7 had een gelijkwaardige stelling. Nadat vrijwel alle stukken waren geruild, ontstond er een stelling die potremise was (1,5 Ė 1,5).

Invaller Marco bouwde op bord 4 een actievere stelling op, stond actiever, en nadat open lijnen en diagonaal waren gecreŽerd sloeg hij toe met een verwoeste koningsaanval (2,5-1,5).
Aan bord 3 gaven Gerard en zijn tegenstander een masterclas subtiel manoeuvreren. Nadat op een loper na alle stukken waren geruild, had Gerard met zwart twee mooie vrijpionen (b en c), en aan de koningsvleugel had zijn tegenstander een zelfde overwicht. Na een lange partij wist zijn tegenstander de winnende vrijpion te creŽren (2,5-2,5).

Op bord 2 liet King zien hoe in een eindspel met allebei een paard, een pluspion de doorslag kan geven. Nadat paardenruil werd afgedwongen was de extra pion beslissend. (3,5-2,5).
Robert kreeg op bord 5 de gelegenheid om een stuk te offeren dat hij dankzij een hardnekkige penning 9 zetten met een rente van twee pionnen kon terugkrijgen. Ondanks een langduriger eindspel was winst onvermijdelijk (4,5 Ė 2,5).

En tenslotte speelde op bord 1 Gorrit een taaie partij. Het lukte lange tijd om de stelling dicht te houden maar uiteindelijk kon zijn tegenstander een doorbraak forceren en werd de h-pion noodlottig (4,5-3,5).
Al met al een mooi resultaat tegen een tegenstander die gemiddeld 100 punten hogere rating had. De plek in de 5-de klasse voor Pallas 2 werd daarmee terecht veilig gesteld.