DSG Pallas Extern

DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Deventer,  24-11-18  auteur: Radboud de Roos

Pallas 1 verliest koppositie (update)

Door een forse thuisnederlaag tegen Zevenaar, is Pallas gezakt naar de 3e plaats.

Ja, die deed wel even pijn…
Zoveel, dat er na twee weken nog steeds geen verslag op de website stond. We kunnen niet allemaal even goed tegen ons verlies en dat maakt het soms lastig om een objectief verslag te schrijven. Dat ga ik dus ook niet doen.

René is in ieder geval goed genaaid. In gewonnen stelling was vrijwel alles mat in 1, behalve een onzinnig schaakje. Rene kon zichzelf, en tegenstander, wel slaan toen hij de net-niet-mat zet uitvoerde. Met de toren kan hij toevallig ook nog het schaak opheffen en dat was een 0 ipv een verdiende 1. Zuur…

Ikzelf. Ook niet heel goed. Ik baalde achteraf dat ik dacht te moeten winnen, terwijl dat niet zo was. Mijn winstpoging was belabberd en de 0 terecht. Eerder in de partij stond ik beter, moest daarna goed verdedigen, maar dat ging best goed totdat ik ging forceren.

Dat gebeurde allemaal lang nadat de eerste beslissingen vielen. De bovenste drie borden waren als eerste klaar met drie remises. We zouden op die 3 borden meer moeten scoren, maar we lieten de stellingen daar te makkelijk vervlakken.

Ik denk dat Johnny niet zoveel kans heeft gehad. Zijn verdediging tegen het kwaliteitsoffer op c3 was teveel gebaseerd op trucjes en dat gaat een keer mis.
Jim was misschien niet op zijn best begonnen aan deze partij, maar speelde niet slecht. Net niet scherp genoeg denk ik.

Was Pim dan het enige lichtpuntje? Ja, dat leek een prima partij van Pim, maar eerlijk gezegd was zijn tegenstander ook niet de beste.

Eigenlijk wel verdiend verloren, een beetje vertekend, maar toch eentje die een naar gevoel achter laat... Misschien ook wel meer omdat het een soort Nederland - Duitsland was.

Foto: Opruimen, uithuilen en volgende keer beter...