DSG Pallas aamenu ☰ MENU
Almen,  16-04-18  auteur: Gorrit Smit

Pallas 3 sluit af met gelijkspel

Schaken op maandagavond is geen pretje, het lommerrijke Almen vergoedt dan veel. Een serene rust heerste al bij aankomst in het dorpje.

Van de uitnodiging voor de slotronde (met zes teams) raak je al volledig ontstresst.
Deze vond plaats bij de denksportvereniging "Ons Genoegen", in Dorpshuis "Ons Dorp" gelegen aan de Dorpsstraat...Veel stond er niet meer op het spel. Kampioen worden kon niet meer, en degraderen ook niet.
Of het moest de 'derby-achtige" strijd zijn met Twello 2. Bij aanvang gelijk in matchpunten, maar '0571' had 1 bordpunt minder.

Onze tegenstander, de Toren Arnhem 6, was in tegenstelling tot hun derde afgelopen vrijdag wel in voltallige bezetting verschenen.

Koen Wansink bracht aan bord 6 de 1-0 op het scoreformulier en Rudy Nutbey breidde die voorsprong om iets voor elven uit tot 2-0.
Gorrit Smit moest 10 minuten later helaas capituleren en na de remise van Alex Ritsema (waarbij Alex direct na de partij zijn tegenstander liet zien hoe deze de winst had laten glippen) was het 2 1/2-1 1/2.
Bart Donders en Hans Roeloffs waren nog bezig met hun partij.
Alleen Hans haalde een halfje (volgens hem zelf had hij de winst laten liggen), zodat een gelijkspel het eindresultaat was.

Uiteindelijk een keurige derde plaats in deze poule, en ...Twello bleef achter ons.