Pallasjeugd DEZE PAGINA IS IN ONDERHOUD,DE INHOUD KLOPT NOG GROTENDEELS

 

Pallas jeugdschaak; plezier en prestatie !

De Clubavond. Wat doen we verder ? Contact

Schaken is een leuk en spannend spel. Je kunt er heel jong mee beginnen en je leven lang doen.
Veel kinderen leren schaken van hun ouders, opa of oma of van vriendjes of vriendinnetjes. Sommigen krijgen schaakles op school.

Natuurlijk wordt het helemaal leuk als je tegen veel meer andere kinderen kunt schaken, en als je nog beter leert schaken.

Dat kan bij de schaakvereniging DSG Pallas in Deventer, een schaakvereniging voor jong en oud ! Ongeveer 50 kinderen zijn lid van DSG Pallas; de jongste is vijf jaar, de oudste zestien.

Je kunt al heel jong beginnen !!

De clubavond.

De clubavond voor de jeugd is op donderdagavond van 18.45 uur tot 20.00 uur in wijkcentrum "de Schalm", Dreef 1 in Deventer. Daar speel je een spannende competitie en krijg je schaakles.

Competitie wordt er gespeeld met een echte schaakklok. Nattuurlijk proberen we je zoveel mogelijk te laten spelen tegen tegenstanders die ongeveer even sterk zijn.
Maar het is ook erg goed om eens een sterkere tegenstander uit te dagen; daar leer je erg veel van !
Als je het spel al wat beter onder de knie hebt, en wat ouder bent leer je de partij zelfs op te schrijven zodat je aan iedereen kunt laten zien hoe je hebt gewonnen (of verloren natuurlijk).

Een echte schaakklok !

Er lopen maar liefst zeven schaaktrainers rond om je schaakles te geven. Drie daarvan hebben een KNSB-licentie, zodat DSG Pallas een van de weinige clubs is die voldoet aan de wens van deze landelijke schaakbond om per 20 kinderen één licentiehouder te hebben.
Een belangrijk hulpmiddel bij het lesgeven is de landelijk ontwikkelde (inmiddels ook bekend in het buitenland)

Stappenmethode

De werkboeken die daarbij horen krijg je om onder begeleiding flink te oefenen, zodat je stapje-voor-stapje beter wordt. Je kunt zelfs met een flinke korting een CD-rom kopen met meer dan 2000 oefeningen voor thuis.
Ook kun je via DSG Pallas meedoen aan examens om KNSB diploma's te halen.
Er komt dan een echte KNSB-examinator langs (hier linksboven op de foto, dhr. Wijnbergen).

Examens doen en diploma's halen !

Naar boven

Wat doen we verder ?

Met verschillende schaakteams (vier spelers per team) doen we mee aan een competitie tegen schaakverenigingen uit andere plaatsen. Dit gebeurt op drie zaterdagmiddagen in verschillende plaatsen (bijvoorbeeld Arnhem, Zwolle). Per dag speel je dan samen met je team een paar wedstrijden.

Ook kun je meedoen aan verschillende jeugdtoernooien. We organiseren er zelf ook één, waar ongeveer 130 kinderen aan meedoen.

Naar boven

Contact

Lijkt het je misschien wel leuk, maar weet je het nog niet zeker ?
Kom gerust eens op een donderdagavond langs. Je mag gratis 3x komen kijken en vooral meedoen. Wel graag even van te voren overleggen met:

Gorrit Smit, jeugdcoördinator

tel. 0570-632693 of 06-51031890

 


Mail

 

 

Natuurlijk kun je hier ook terecht met verdere vragen.

Naar boven