Terug naar archief

Dimitrios Loutragotis wint

het elfde jeugdschaaktoernooi van

DSG Pallas

Koning Willem, hoofdsponsor !

Deventer, 20 april 2013

IJSCO

Dimitrios Loutragotis wint jeugdtoernooi

Na een noodzakelijke barrage-partij tegen Rembrandt Bruil van de Toren Arnhem heeft Dimitrios Loutragotis uit Plasmolen het elfde jeugdtoernooi van DSG Pallas op zijn naam geschreven. Dimitrios speelt bij Het Kasteel uit Wijchen.
Broer Paris Loutragotis werd derde.

Foto: de winnaars van de Hoofdgroep:
Winnaars !

George Knottnerus heeft veel meer foto's gemaakt, die te bekijken zijn via onderstaande link:

Groep A werd gewonnen door Malcolm Lokvan de Toren Arnhem. Hij had evenveel punten als Deventenaar Dries Wedda (DSG Pallas + Toren Arnhem) , maar Malcolm won de onderlinge partij. Derde werd Robert Koprinkov, clubgenoot van Malcolm.

In de B-groep werd heftig gestreden. Hidde Harmsen (DSG Pallas), Vinesan Kanapathi Pillai en Jochem Roos ( beide Schaakmaat Apeldoorn) eindigden alle drie op vijf punten. Omdat het onderling resultaat ook geen uitkomst bracht, moesten ook hier barrage-partijen gespeeld worden.
Jochem was het meest koelbloedig, gevolgd door Vinesan. Hidde werd dus derde.

De C-groep was spannend. Twellonaar Sam Plevier werd de winnaar, gevolgd door Silas Hoevers (DSG Pallas) en Artharsan Arumugam (Schaakmaat Apeldoorn). Silas won het zilver door zijn overwinning op Artharsan.

Foto: wat is nu de beste zet.....?
Gepeins

Anna Martinez uit Wageningen was de sterkste in groep D. Ze hoefde slechts een halfje af te staan. Julian van Dijk van het Arnhemse ASV werd tweede, gevolgd door plaatsgenoot van het concurrende de Toren Sjoerd Winters.

Douwe Brouwer van de Schaakmaat was oppermachtig in groep E, 7 uit 7 ! Christian Brans (Toren Arnhem) volgde op een punt. Cas Hummelen van ASV en Jan-Willem de Jong hadden beide 4 punten, maar Cas had de onderlinge partij gewonnen.

DSG Pallas speler Jiri van de Assem haalde ook 7 uit 7 in groep F. Anna de Vries uit Zwolle (ZSG) werd tweede, en clubgenoot Justin van Putten derde. Justin en Anna hadden ook evenveel punten, maar Anna won de onderlinge partij.

In groep G wonnen Athitian Arumugam (Schaakmaat) en Wander de Vries (DSG Pallas) alles, en speelden remise tegen elkaar. Dat betekende een barrage, die door Wander werd gewonnen. Dida Nazari van de Wegwijzer uit Apeldoorn werd derde.

Ook in groep H had de Wegwijzer succes. Havva Topal won de onderlinge partij tegen Pallas-speler FK, die dus tweede werd. Pepijn Luchtmeijer van de Schaakmaat werd derde.

Groep I werd gewonnen door Zwollenaar Nathan van Dijk (ZSG), gevolgd door Jorike Huisjes (DSG Pallas). De strijd om de derde plaats werd een waar spektakel; Timo Berning (ZSG) en Omeed Nazari (Wegwijzer) waren gelijk geëindigd en hadden tegen elkaar remise gespeeld, een barrage dus. De eerste eindigde in pat, de tweede ook. Pas in de derde barrage-partij wist Omeed de winst binnen te halen.

Foto: er waren ook weer veel meiden in gepeins verzonken
Peins

Zoals eigenlijk gebruikelijk was groep J het meest spektaculair om als toeschouwer bij te wonen. De meest ongebruikelijke zetten en vooral gezellig. Imre Woest van de Toren Arnhem was wel oppermachtig, ze won alles. Tweede werd Damian Roelofs uit Zwolle (ZSG) en derde Aman Nazari van de Wegwijzer.

Foto: soms waren de stoelen nog wat aan de hoge kant
Hoge stoelen

Bij de prijsuitreiking was er de charmante assistentie van Sarah (zelfde naam als meisje uit de film "Lang Leve de Koningin"). Ze kreeg een luid applaus.

Foto: Sarah en de prijzen
Sarah

Oh ja: er bleven toch twee jassen hangen in de Schalm.......