Terug naar archief

Arnhemmer Frank van Hoorn wint

het tiende jeugdschaaktoernooi van

DSG Pallas

Koning Willem, hoofdsponsor !

Deventer, 28 april 2012

Frank van Hoorn winnaar jeugdtoernooi

Torenaar Frank van Hoorn heeft het 10e IJsco jeugdtoernooi van DSG Pallas op zijn naam geschreven. Hij bleef op onderling resultaat Yorick Postuma uit Rijssen voor.
De derde plaats was uiteindelijk voor Deventenaar Jop Rouwhorst, na een barrage met Jorik Quint en Simon van Dijk.

Aan het toernooi deden weer ruim 100 kinderen mee, verdeeld in 13 groepen. Uiteindelijk werd iedereen winnaar, want Koning Willem had voor iedereen een leuk woordspelletje, was er ijs van Talamini en werd er nog een verloting gehouden met boeken- en waardebonnen van Mancemax en Koning Willem.

winnaars verloting ! IJS !!

Verder waren er twee fotografen actief; George Knottnerus en Monique van Hoorn. Hun foto's (meer dan 200 !) kun je bekijken op de volgende links:

De A-groep werd ook gewonnen door een Arnhemmer, maar dan van ASV. Pieter Verhoef was duidelijk de sterkste. Almeloër Simon Elgersma werd tweede en Renso Steunenberg bleef Willeke Knottnerus op onderling resultaat voor.

In de B-groep was Fons van de Eldik uit Apeldoorn de sterkste, met op een half punt voorsprong op Siem van Dael en Zowie Zijdemans. Siem werd tweede omdat hij de onderlinge partij won.

Cyndia Wong (Arnhem) bleef Ward Gesthuizen (Millingen) en Harm Roukema (Deventer) overtuigend voor in de C-groep.

groep c

Ook groep D werd een Arnhemse prooi, Rembrandt Bruil scoorde 100 % ! Voor de overige ereplaatsen moest nog het nodige rekenwerk verricht worden, maar uit de onderlinge resultaten werd duidelijk dat Andy Huynh uit Veenendaal nummer drie Yacoub van der Heyden (Arnhem) voor bleef. Atharsan Arumugam viel daardoor net buiten de prijzen.

Twellonaar Jorik Jonker was oppermachtig in zijn eerste IJSCO-toernooi, een 100 % score in groep E. Sam Plevier uit Voorst werd tweede en Leon Huynh (Veenendaal) derde omdat hij de onderlinge wedstrijd tegen Sjoerd Winters (Arnhem) had gewonnen.

Spannend was het in groep F; Vinegan Kanapathipillae (Apeldoorn) bleef Jan-Willem de Jong (Kampen) en Chris Scholten (Deventer) een halfje voor. De laatste twee moesten zelfs een echte barrage spelen om de tweede en derde plaats, die Jan-Willem won.

Deventernaar Tobias Machiavello schreef bij zijn debuut de G-groep op zijn naam. Tyron Isa (Apeldoorn) eindigde met Oscar Kok (Deventer) in puntenaantal gelijk, maar Tyron pakte de tweede plaats omdat hij de onderlinge partij had gewonnen.

analyse

100 % was de score van Danio Tolic (Schaakmaat) in groep H. Sophie van 't Hof (Toren Arnhem) en Maurice Gesthuizen (Millingen) volgden als tweede en derde.

De eerste prijs in groep I ging naar Ede; Rowan van der Steen van de Cirkel bleef Arthur Maters (ophemert) en Jasmijn Peters (Millingen) voor.

In groep J was Levi Sterkendries van het Kasteel in Wijchen oppermachtig (100%). Arnhemmer Hugo Koenders (de Toren) was ook niet voor niets naar Deventer gekomen want hij werd tweede, voor Apeldoornse Vinusha Kanapathipillae.

grote zaal

Onne Elgersma uit Almelo zegevierde in groep K. Marvin Rijkers kon de beker voor zijn tweede plek meenemen naar Elst, terwijl Sanne van der Staal uit Heeten derde werd.

Groep L werd bijna een compleet Pallas-feestje. Jiri van den Assem won overtuigend, Feike Harmsen werd tweede en alleen Joris Winters uit Arnhem wist Oleg Drost door het resultaat van de onderlinge wedstrijd van het podium te houden.

dames schaken

 

het zit er weer op

Zo, en toen was het weer voorbij...