Terug naar archief
Eindstanden

Deventer, 17 februari 2007

12 -jarige Nick Beijerinck wint jeugdtoernooi Pallas

Nick Beijerink van de Toren uit Arnhem heeft verrassend de vijfde uitvoering van het Pallas jeugdtoernooi gewonnen. In de Topgroep was hij als laatste geplaatst, maar wist wel zes keer te winnen.

Nick verloor alleen van Pallasspeler Koen Lambrechts die tweede werd. Koen bleef weliswaar ongeslagen, maar speelde drie keer remise zodat hij een halfje tekort kwam.
De derde prijs was voor Stijn Kiers, eveneens van Pallas.

Foto: de winnaar !
Nick Beijerinck kampioen 2007

In Poule A gingen twee prijzen naar de Variant in Huissen. Koen Rieksen werd ongeslagen winnaar, en broer Richard werd derde. Alleen Justin Gunther van de Toren verstoorde het familiefeestje enigzins door tweede te worden.

Thomas Beerdsen uit Apeldoorn bleef in Poule B nipt Chiel Minderman uit Arnhem voor. Stadgenoot (Arnhem dus, want Apeldoorn is een dorp) Mees van Osch werd derde.

De eerste prijs in Poule C ging naar Putten; Olgar van Donk van PSVDoDo bleef Balder Stalmeier uit Nijmegen (SMB) voor. Nick Dokter van O&O Kampen legde beslag op de derde stek.

In Poule D was Pallas-speler Leander Kiers oppermachtig met een 100% score. Jorick Laan (Arnhem) en Roel Lambers (Elster Toren) werden respectievelijk tweede en derde op basis van het onderlinge resultaat.

Poule E was een prooi voor de familie Naber van de Toren uit Arnhem. Maureen werd eerste, Quirine werd tweede. Alleen Bram van der Veen (Pallas) kon enigzins aanhaken, wat hem een derde plaats opleverde.

Iris Roelofs uit Arnhem won Poule F, gevolgd door Yassine Mouhdad van de Schaakmaat uit Apeldoorn. Van de Cirkel uit Ede kwam Wilbert van den Brink de derde prijs in ontvangst nemen.

De eerste prijs in Poule G ging ook naar Arnhem, Noah Goldsmid zorgde hiervoor. Een andere Toren speler (maar dan de Elster Toren) werd tweede; Dennis Neervoort. Michiel Voortman van de Hagenpoort zorgde ervoor dat er toch nog iets in Deventer bleef, inderdaad; derde.

Palladiaan Jop Rouwhorst zorgde voor een Deventer feestje, hij won Poule H. Hij bleef twee Toren spelers voor; Kadee To van de Toren uit Arnhem en Leonard Kleerekooper van de Elster Toren.

Erik-Jan Rieksen zorgde er voor dat er nog een prijs meeging naar Huissen (zie poule A). Hij won Poule I, voor Eloy Geenjaar en Yaron Huberts, beide uit Arnhem.

Poule J werd een compleet Pallas feestje. Merijn Duchatteau won, gevolgd door Simon Govers (vorig jaar derde, volgend jaar eerste?) en Thomas te Marvelde.

Ook Poule K werd gewonnen door een Pallas speler. Aran Agema was duidelijk in vorm. Tweede werd Tim Evendijk van de Cirkel in Ede, gevolgd door Luuk Lin van de Toren in Arnhem.

Foto: drukte rond de wedstrijdleiding, hoe sta ik er voor?
Drukte rond de wedstrijdleiding