NIEUWS oktober t/m december 2014

Terug naar archief

 

OSBO PJK: Willeke meisjeskampioen, brons voor Dries, Nijs beste uit 2007 !
ALV OSBO verwerpt Pallas voorstel competitiestructuur en accepteert voorstel OSBO-bestuur

------------------------------

Apeldoorn, december 2014, januari 2015

OSBO PJK: Willeke meisjeskampioen, brons voor Dries, Nijs beste uit 2007 !

Eind december en begin januari is er in Apeldoorn gestreden door de jeugd tijdens de OSBO Persoonlijk Jeugdkampioenschappen (PJK). Willeke Knottnerus werd in de B-categorie meisjeskampioene en Dries Wedda haalde brons in de C-categorie. Nijs Ogink werd de beste uit geboortejaar 2007 !

De kampioenschappen begonnen met de E-jeugd. Jiri van den Assem, Walther Kaemingk en de debuterende Nijs Ogink vertegenwoordigden DSG Pallas.
Jiri viel net buiten de prijzen, weliswaar in puntenaantal gelijk met nummer drie, maar met een iets lagere Weerstandscore.
Walter haalde keurig 50 %, met een plusscore op zijn rating. Pikant detail: Walter versloeg clubgenoot Jiri, waardoor deze net buiten de prijzen viel.
Voor Nijs was het wennen, maar hij haalde in dit altijd sterke veld toch 2 1/2 punt. En dat betekende dat hij de beste uit geboortejaar 2007 was.

Ruben Schreuder ging in de D-categorie voortvarend van start met 4 uit 5. In de laatste ronden moest hij jammer genoeg wat teveel in leveren voor een topklassering.

Zoals gezegd haalde Dries de bronzen plak op uit Apeldoorn. Een wat ongelukkige nederlaag in de voorlaatste ronde zorgde dat het geen zilver werd, maar Dries wist zich in de laatste ronde gelukkig goed te herpakken.

En dan de kampioene: Willeke ! Met haar vierde plaats in het algemeen klassement (maar een halfje achter nummer drie), werd ze meisjeskampioen. En dan te bedenken dat ze nog een jaartje mee kan in deze leeftijdsgroep.

------------------------------

Apeldoorn, 26 november 2014

ALV OSBO verwerpt Pallas voorstel competitiestructuur en accepteert voorstel OSBO-bestuur

Naar aanleiding van de laatste OSBO-vergadering en de resultaten van de enquête onder de leden, had het bestuur van Pallas een voorstel ingediend ter behandeling op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de OSBO.

Dit voorstel is met grote meerderheid verworpen. Alleen Twello en Pallas stemden voor. Toevallig ook de enige twee verenigingen die het hadden behandeld op hun eigen ledenvergadering.

Ondanks herhaalde verzoeken had de OSBO geweigerd het voorstel eerder te publiceren, en kregen de secretarissen het 14 dagen van tevoren.
Tijdens de vergadering mocht het ook niet nader toegelicht worden en alleen vragen gesteld worden. Er werd slechts één vraag gesteld, waaruit bleek dat de steller het niet gelezen had. Uiteraard werd bij de beantwoording van die vraag de gelegenheid gegrepen om het toch wat nader te kunnen toelichten, maar dat werd door de OSBO-voorzitter afgekapt.

Ook het verzoek om het voorstel per deelvraag te behandelen (zoals ook in het voorstel stond) werd verworpen. Er moest gestemd worden of men voor of tegen het gehele voorstel was.

Als tegenhanger had het OSBO bestuur een ander voorstel ingediend, gebaseerd op een voorstel van Wageningen. Met tegenstemmen van Twello en Pallas werd dit aangenomen.