NIEUWS juli t/m september 2006

Terug naar archief

 

Koen Lambrechts wint het snelschaken
Zware groep voor Palladianen in Apeldoorn
Open Arnhems; wisselende resultaten Palladianen
Gerard Burgers wint OOGSK

------------------------------

Deventer, 28 september 2006

Koen Lambrechts wint het snelschaken.

Ook afgelopen donderdag lukte het weer om de ledenvergadering een beetje vlot door te komen. Dat betekent voldoende tijd om nog even te snelschaken.

Na voorrondes in drie groepen wist Koen Lambrechts de hoofdprijs in groep 1 in de wacht te slepen, Pim Heijne schreef groep 2 op zijn naam.

Groep 1
1. Koen Lambrechts
2. Morris Merza
3. Erik Blom
4. Aaron Honer 2
5. Stephan de Vries
6. Radboud de Roos 1
Groep 2
1. Pim Heijne 5
2. Willem Wubs 3
3. Guido van Mierlo 3
4. Chris Heidsma 2
5. Eric Goedhart 2
6. Herman Vrielink 0

Snelschaken, altijd spannend !
Foto: Ruud Merza

------------------------------

Apeldoorn, 17 september 2006

Zware groep voor Palladianen in Apeldoorn.

Afgelopen weekend speelden Koen Lambrechts, Morris Merza, Pim Heijne en Jan Veldman in de hoogste groep van het ROC Aventus toernooi in Apeldoorn. Links en rechts werden wat punten bij elkaar gesprokkeld.

Groep A, met maar liefst zeven Internationaal Meesters, was natuurlijk een goede uitdaging voor het viertal en een goede voorbereiding voor het nieuwe schaakseizoen.
Koen wist met een score van 3 uit 6 50% te halen, en een TPR van 1994. Morris en Pim haalden 2 uit 6, waarbij opgemerkt moet worden dat de tegenstanders van Pim wat sterker waren. Zijn TPR (1883) lag precies 100 punten hoger dan van Morris. Jan eindigde precies tussen Pim en Morris in, ook met 2 uit 6.
Eindstand:

A-groep

 

------------------------------

Arnhem, 3 september 2006

Open Arnhems; wisselende resultaten Palladianen.

Een vijftal Palladianen heeft het afgelopen weekend meegedaan aan het Open Arnhems Schaakkampioenschap. De resultaten waren wisselend.

In de sterke A-groep wist Koen Lambrechts door twee keer winst en twee keer remise 50 % te scoren en een prima TPR te halen van 2046. Morris Merza haalde in deze zelfde groep een halfje minder.
Jan Veldman, Willem Duvekot en Stef Boog deden mee in de B-groep. Jan haalde keurig 4 punten en een TPR van 1785. Willem speelde te vaak remise en bleef daardoor steken op 3 punten. Ook Stef kon deze keer geen potten breken en belandde eveneens in de grote groep van "driepunters".
Jan Puijman van WDC kaapte de ratingprijs weg, mogelijk een extra motivatie straks in de externe competitie tegen WDC.
De eindstanden zijn via onderstaande links te vinden:

A-groep
B-groep

------------------------------

Gorssel, 18 augustus 2006

Gerard Burgers wint het OOGSK.

Gerard Burgers heeft met een half punt voorsprong op Carla Bruinenberg het OOGSK 2006 gewonnen, volgens een bericht op de weblog van Willem Duvekot;

depaarden.blogspot.com

Het OOGSK is inmiddels een traditie in Gorssel. Discussie is er over de vraag of de afkorting Open Omstreden of Omstreden Open Gorssels Schaakkampioenschap betekent.

Gerard nadenkend, met op de achtergrond Stephan

Gerard nadenkend, Stephan op de achtergrond