NIEUWS april t/m juni 2007

Terug naar archief

 

Examens; goede cijfers !
OSBO binnenkort met pensioen
Morris wint opnieuw snelschaken
Leden akkoord met contributieverhoging
Internetteam komt binnen op twee
Examens; alle negen geslaagd !
Pallas naar finaledag OSBO Cup
Johnny Paans wint in Nijmegen
Ouders aan het schaken
Palladianen in vorm op OSBO jubileum
Hazal Tazegül honderdste Pallaslid

------------------------------

Deventer, 21 juni 2007

Examens; goede cijfers !

Opnieuw examens. KNSB-examinator dhr. Wijnbergen nam negen examens af, en iedereen slaagde. Er waren twee tienen bij: Merijn Duchatteau voor stap 1 en een heel bijzondere: Jan Willem Gerth van Wijk voor stap 5 !

Proficiat !!

Foto: v.l.nr. Merijn Duchatteau (stap 1), Jan Willem Gerth van Wijk (stap 5), Bram van der Veen (stap 3), Daan van der Sande (Stap 1), Johnny Paans (stap 3), Louis Tuynman (stap 1), Dhr. Wijnbergen, Cas de Groot (stap 2), Stijn Bekker (opstapje 1), Stan Lambrechts (stap 4)
De geslaagden !

------------------------------

Haarlem, 9 juni 2007

OSBO binnenkort met pensioen

In september 2011 bestaat de OSBO 65 jaar. OSBO afgevaardigde Martin Roseboom heeft in de afgelopen KNSB-bondsraad laten weten dat dat het moment wordt dat de OSBO zichzelf gaat opheffen als bestuurlijk orgaan.

PENSIOEN !!!!!

Reden hiervoor is dat het OSBO bestuur van mening is dat er maar eens een einde moet komen aan de bestuurlijke chaos in schakend Nederland. Dertien autonome regionale bonden zorgen er voor dat de KNSB bestuurlijk gezien onmachtig is en dat er van veel goed bedoelde plannen niets terecht komt.
De bondsraadvergaderingen kenmerken zich door een hoog "Iedereen deed een plas, en verder bleef het zoals het was"-gehalte. Er wordt van alles afgesproken, waarna iedere regionale bond het op zijn eigen manier doet, of helemaal niet.

De OSBO weigert verder aan deze schijnvertoning mee te doen, maar geeft de overige regionale bonden nog de gelegenheid op tijd mee te doen.
Overigens zijn er geruchten dat sommige OSBO bestuursleden nog zoeken naar pré-pensioen mogelijkheden.......

Ventileer uw mening op het forum (log als gast in met gast1 , w.w. pallas1) :

------------------------------

Deventer, 24 mei 2007

Morris wint opnieuw snelschaken

Morris Merza heeft opnieuw het snelschaken van afgelopen donderdag gewonnen. Hij liet alleen een halfje liggen in de voorrronde tegen Gorrit Smit, en in de eindronde tegen Koen Lambrechts.

Eindstanden:

Kampioensgroep
1. Morris Merza 4 1/2
2. Guy Bielderman 4
3. Koen Lambrechts 2 1/2
4. Maarten v. Daalen 2
5. Willem Wubs 1 1/2
6. Gorrit Smit 1/2
"Net-niet"-groep
1. Guido van Mierlo 4
2. Eric Goedhart 3 (or)
3. Marco van Sittert 3
4. Herko Ubbink 2 (or)
5. Erik Blom 2
6. Stan Lambrechts 1
Talentengroep
1. Albert Siebring 4 1/2
2. Stephan de Vries 4
3. Aaron Honer 3
4. Alex Ritsema 2 1/2
5. Herman Vrielink 1

------------------------------

Deventer, 24 mei 2007

Leden unaniem akkoord met contributieverhoging

De Pallasleden zijn unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur de contributie te verhogen van € 85,- tot € 95,- voor volwassenen en van € 42,50 tot € 50,- voor jeugdleden.

Er ontstond wel even discussie toen bestuurslid Gorrit Smit zich mompelend liet ontvallen dat hij het eigenlijk veel te weinig vond.
Reacties uit de zaal lieten zien dat meerdere Pallasleden dat vonden.
Er werd dan ook besloten om in de ledenvergadering van september opnieuw met een voorstel tot verhoging te komen voor het seizoen 2008-2009, gerelateerd aan een inschatting van benodigde investeringen en activiteiten.
De contributie voor de jeugdleden werd relatief meer verhoogd, omdat het bestuur het noodzakelijk vindt dat trainers kaderopleidingen blijven volgen (die nu nog vaak uit eigen zak van de trainers betaald worden).

Geld.....

------------------------------

World Wide Web, 17 mei 2007

Internet team Pallas komt binnen op twee

Na meer dan vijftien matches te hebben gespeeld, is het internet team DSG Pallas op de ratinglijst van JijBent.nl verschenen.

14 overwinningen, 2 verliespartijen en 3 nederlagen zorgden ervoor dat direct een tweede plaats werd opgeëist. Het team bestaat uit: Koen Lambrechts, Gorrit Smit, Pim Heijne, Roely Vos, Morris Merza, Jan Willem Gerth van Wijk, Stan Lambrechts, Bram van der Veen, Guido van Mierlo en Marco van Sittert.
Het aantal leden is ongelimiteerd, dus wie mee wil doen kan zich melden bij teamcaptain Koen.

------------------------------

Deventer, 10 mei 2007

Examens; alle negen geslaagd

Het was weer een spannende avond. Mijnheer Wijnbergen kwam als KNSB-examinator weer langs.

Het was voor sommigen wel zweten en zwoegen, maar al de negen kandidaten zijn geslaagd.
Proficiat !!

Foto: v.l.n.r. Bilãl Alparslan, Max v/d Pavoordt (beide stap 3), Jop Rouwhorst, Joshua Zander (beide stap 2) Willeke Knottnerus (Opstapje 2), Hans Knottnerus, Luka Gobac (beide stap 2) en in het midden examinator Wijnbergen. Op de foto ontbreken Hugo-Quint (stap 1) en Xander-Rick Balster (Opstapje 1), die beiden ook slaagden.
Geslaagd !!

------------------------------

Arnhem, 10 mei 2007

Pallas naar finale-dag OSBO-cup

Volgens een enkeling (Koen) ging het soepel, volgens een ander (Radboud) moeizaam. Maar de winst op ASV 5 is een feit, en daarmee ook de halve finale.

ASV had een taktische opstelling, zodat Radboud de Roos aan bord 1 de tegenstander met de laagste rating had. Een Toren weggeven tegen Radboud is voldoende om verzekerd te zijn van verlies. Dat gebeurde dan ook.
Koen Lambrechts won volgens eigen zeggen met een "beetje geluk", maar hij schijnt niet in gevaar te zijn geweest (en wie ben ik om de Pallas-kampioen tegen te spreken).
Morris Merza verdedigde goed en behaalde een nette remise, waarna Guido van Mierlo ook remise haalde.

Opmerkelijk was het verlies van ASV 3 (kampioen promotieklasse) tegen Pion 2.
Naast Pallas en Pion 2 zullen Caissa en ASV 4 op de finaledag strijden om het goud.

------------------------------

Nijmegen, 22 april 2007

Johnny Paans wint in Nijmegen

Op het IJSCO toernooi in Nijmegen heeft Johnny Paans groep D gewonnen. Ook de drie andere Palladianen scoorden goed.

Maar liefst 140 deelnemers verspreidt over 11 groepen deden mee. Johnny haalde maar liefst 9 1/2 uit 11 in zijn behoorlijk sterke groep en won dan ook.
Net buiten de prijzen viel Hans Knottnerus in groep H. Met 7 uit 11 belandde hij op de vierde stek. Een groep lager haalde Aran Agema een halfje meer en eindigde als vijfde.
Willeke Knottnerus wist in groep J in de middenmoot te eindigen door 6 punten uit 10 partijen te halen.

Foto: Johnny met gewonnen beker en onafscheidelijke voetbal
Johnny met prijs en voetbal

------------------------------

Deventer, 19 april 2007 (verslag Toin Lambrechts)

Ouders aan het schaken

Op donderdag 19 hebben we een lesuurtje voor ouders georganiseerd. Voor ons de eerste keer, we zullen bij de aanwezigen inventariseren of het leuk genoeg was om het vaker te doen. Veertien ouders hadden zich aangemeld.

Onder het genot van een kopje koffie of thee werd de opzet van de avond toegelicht. Vervolgens zijn de ouders in drie groepen verdeeld, variërend van beginners, ouders die al een spelletje kunnen spelen en gevorderden.
De beginners hebben vooral aandacht besteed aan de spelregels en de loop van de stukken (stap 1). Pim (die normaal de hoogste groep traint) nam dat voor zijn rekening.
In de tweede groep hebben we wat technieken geleerd om materiaal te winnen zoals een penning, dubbele aanval, verder hebben we wat matpatronen behandeld en de gouden regels van de opening uitgelegd. Die groep kreeg instructies van Jan Willem en Toin.
Radboud behandelde in de derde groep wat strategische aspecten. Sommige ouders hebben aan het eind nog een partijtje geschaakt, maar de meesten vonden de les zo leuk dat ze daar alle tijd aan wilden besteden. Ouders die de ouderschaakavond gemist hebben maar toch wel een keer mee willen doen kunnen contact opnemen met:

Foto: Pim geeft les in de eerste beginselen
Les in de eerste beginselen

Foto: Jan Willem boeit met fijne kneepjes
Fijne kneepjes

Foto: strategie van Radboud
Strategie

------------------------------

Druten, 15 april 2007

Palladianen in vorm tijdens OSBO jubileum

Vier Palladianen waren aanwezig op het gemeenschappelijke OSBO- en Tornado jubileum in Druten. Alle vier bleken in vorm.

Jan Veldman en Gorrit Smit speelden remise in de simultaan tegen IGM John van der Wiel. Stijn Kiers en Jan Willem Gerth van Wijk werden tweede bij het "Doorgeefschaak".

Foto (met dank aan WDC): Gorrit wacht op een zet van John van der Wiel
OSBO jubileum

------------------------------

Deventer, 5 april 2007

Hazal Tazegül honderdste Pallaslid

DSG Pallas blijft groeien. Op de laatste KNSB-ledenlijst bleek dat de 10-jarige Hazal Tazegül ingeschreven is als honderdste Pallaslid.

In de 157-jarige geschiedenis van het Deventer schaakgenootschap is het een paar keer eerder voorgekomen dat de honderd-ledengrens werd bereikt, maar eind jaren negentig daalde het aantal leden fors tot onder de zestig.
Een vergrijzingsprobleem heeft Pallas inmiddels niet meer. De groei van het aantal leden is voor een groot deel bij de jeugd te vinden, maar er is toch ook een lichte groei in het aantal volwassenen.
Opmerkelijk in een tijd dat veel (schaak) verenigingen kampen met ledenverlies.
Voorzitter Freek Blees overhandigde Hazal een aardigheidje namens de club; een CD-rom met meer dan 2000 schaakoefeningen en een schaakprogramma, plus een sleutelhanger met het Pallaslogo.

Foto: Voorzitter Blees overhandigt Hazal een CD-rom en sleutelhanger
Cadeautjes...