DSG Pallas Nieuws

DSG Pallas Archief ☰ MENU
Apeldoorn, 25-11-15 auteur: Gorrit Smit

OSBO ALV: 4e klasse KNSB en samenwerking met SBO en SGS ?

Op de ALV (Algemene Ledenvergadering) van de OSBO zijn woensdag twee voorstellen behandeld.
Een eventuele invoering van een 4e klasse KNSB en een vergaande samenwerking met SBO en SGS.
DSG Pallas was met drie bestuursleden vertegenwoordigd en deze constateerden dat de genoemde voorstellen naadloos aansluiten op de ideeŽn van onze club (alhoewel het wat ons betreft allemaal nog wel wat sneller mag). In het verleden zijn soortgelijke voorstellen ook ingebracht door o.a. DSG Pallas.

Een invoering van een 4e klasse KNSB zou in de toekomst moeten/kunnen leiden tot een volledige loskoppeling tussen de regionale competities en de landelijke competitie en invoering van meerdere klassen in de KNSB.

De samenwerking tussen OSBO, SBO en SGS zou kunnen leiden tot districtsvorming, en vooral gericht zijn op kostenbesparing, minder vrijwilligers en uiteraard een effectievere regionale competitie-indeling.

Hoewel er in het verleden veel weerstand bestond tegen dergelijke ideeŽn, werd er woensdag door de OSBO-leden gematigd positief op gereageerd.
Voortschrijdend inzicht ? ;-)

Dit seizoen zal gebruikt worden voor het verder in kaart brengen van alle voor- en nadelen, volgend seizoen zou besluitvorming moeten plaatsvinden en in het seizoen 2017-2018 zou e.e.a. kunnen ingaan.

Het bovenstaande zou wel consequenties kunnen hebben voor de gedachte om over te stappen naar de SBO.
In het bestuursvoorstel dat, zoals afgesproken in een extra ledenvergadering van DSG Pallas zal worden ingebracht, zal uiteraard het bovenstaande worden meegewogen.

Het is in deze afweging natuurlijk wel van belang om in te schatten hoeveel kans van slagen de voorstellen hebben.