DSG Pallas Extern

DSG Pallas Archief Info/Contact ☰ MENU
Deventer,  09-03-17  auteur: Johnny Paans

Pallas 4j weer met beide benen op de grond

Pallas 4j heeft het in haar slotronde af moeten leggen tegen het, op papier, sterkere 7 pionnen. In de Schalm maakten de Epenaren hun favorietenrol meer dan waar: 1-5 Omdat er in een poule met een oneven aantal teams gespeeld wordt, was dit voor Pallas 4j de slotronde, waar voor de andere teams nog een ronde op het programma staat. Bij winst zou promotie wel eens zeer dichtbij kunnen zijn, maar de 7 pionnen hebben gemiddeld 300 ratingpunten meer in te brengen, een zware opgave dus.

Harm speelde aan bord 1 tegen de sterkste speler van de 7 pionnen. In de opening won (of verloor?) hij een toren+2 pionnen tegen 2 lichte stukken. Helaas hebben Torens open lijnen nodig, maar die kwamen er niet. De tegenstander wachtte tot het juiste moment met het openen van de stelling, en toen dat gebeurde waren de lichte stukken vele malen sterker dan de toren van de Harm (0-1).

Willeke speelde aan bord 2. Lange tijd ging het gelijk op, maar richting het eindspel verloor ze een kwaliteit. De compensatie bestond wel uit enkele pionnen. Beide spelers konden niet verder zonder risico te nemen, en toen ze door hadden dat dit de laatste partij was de nog gaande was, werd maar tot remise besloten. (1)

Koen speelde aan 3. Koen heeft misschien wel zijn beste externe seizoen ooit. Tot deze ronde 100% en ook nu liet hij zich niet bangmaken door de rating van de tegenstander. Beide spelers gingen er vol voor, maar ook maakten beide spelers weinig tot geen fouten. De balans werd nooit gebroken en er werd tot remise besloten. Hiermee bekroont Koen zijn topseizoen door deze remise tegen iemand met 400 rating meer! (1-2)

Gert-Jan speelde aan bord 4. Hij kwam aardig uit de opening, maar in het middenspel ging het helaas toch mis. Hij verloor een stuk, probeerde de meubelen nog te redden maar het mocht niet meer baten (1-3)

Silas aan 5 verloor eigenlijk op vrijwel dezelfde wijze. Ook hij kwam goed uit de opening, maar de tegenstander was handiger in het middenspel wat materiaal opleverde. Ook Silas probeerde het nog wel, maar hij legde het ook af. (1-4)

Albert speelde aan 6. Albert leek iets beter uit de opening te komen, maar toen hij een aanval ondernam kwam zijn koning op de tocht te staan. De tegenstander zag de aanval, reageerde adequaat en bij de eerste de beste kans om Alberts koning onder vuur te nemen was dit meteen beslissend. (1-5)

Met de nederlaag komt een einde aan een heel mooi seizoen die waarschijnlijk op een 3e plaats afgesloten zal worden. Tot de laatste ronde meegedaan om promotie, die waarschijnlijk naar de 7 pionnen zal gaan. Dat lijkt me meer dan terecht. Tot volgend seizoen!