DSG Pallas Extern

DSG Pallas Archief Info/Contact ☰ MENU
Deventer,  09-02-17  auteur: Johnny Paans

Pallas 4j neemt koppositie over

Pallas 4j heeft 2 ronden voor het eind de koppositie weten te grijpen in de 3e klasse B. De 3-3 tegen Voorst 3 was niet het gewenste resultaat, maar wel genoeg voor de 1e plaats. We hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan 7 Pionnen. Soms heb je van die wedstrijden die maar niet willen ontbranden, en soms denk je dat iedereen om 21:30 al klaar is. Dit was duidelijk een wedstrijd van die laatste categorie, al werd er toch 1 partij tot op het bot afgekloven.

Al voor 21:00 was er op bijna elk bord een materiele voorsprong voor 1 van de spelers. Rudy aan bord 1 was met een pion heel frivool naar voren getrokken, echter werd deze zo ver gescheiden van de rest van de stukken dat de pion in het doosje van de tegenstander kon. Harm, voor deze ronde topscoorder van de gehele 3e klasse, ging al vroeg in de opening in de fout en een overziene penning kostte een stuk.
Albert deed voor het eerst in lange tijd weer mee, maar een succesvol begin was het nog niet. In een open stelling met 2 onveilige koningen stond hij een pion achter, en bijna al zijn stukken stonden aangevallen.

Op de top borden was het dus niet best tot op heden, gelukkig is ons team in de breedte erg sterk en op de lagere borden verging het ons beter. Koen aan bord 4 was de enige die qua materiaal nog gelijk stond, maar hij had aanzienlijk meer ruimte. Zowel Silas als Ruben aan bord 5 en 6 hadden al in de opening een stuk meegenomen.

Als eerste was Albert klaar, de vele dreigingen die hem om de oren vlogen werden hem teveel en hij moest te veel materiaal inleveren (0-1). Niet veel later bracht Silas de stand weer in evenwicht, met een stuk meer trok hij ten aanval en dat leverde een mooie overwinning op. Rubens tegenstander was ondertussen met een wanhoopsoffensief bezig. Na veel offeren en teruggeven van materiaal ontstond er een eindspel waarin Ruben een loper meer had. Dit werd moeiteloos gewonnen. (2-1).

Daarna won Koen. Met een mooie tussenzet wist hij de Dame van zijn tegenstandster te veroveren, en niet veel later staakte die de strijd (3-1). Het eerste matchpunt is binnen, maar de 2e ging een zware taak worden. Harm moest zijn eigen koning verzwakken om iets te proberen met een stuk minder en Rudy had ondertussen een kwaliteit verloren.

Harm verloor, zijn verzwakte koning werd hardhandig aangepakt door zijn tegenstander (3-2). Rudy probeerde met man en macht de meubelen te redden. Naar mijn bescheiden mening miste hij in tijdnood stukwinst, maar van de zijkant is het makkelijk praten. Uiteindelijk bleek de kwaliteit meer een stuk sterker, en toen Rudy ook nog een stuk verloor was het klaar. (3-3)

Met nog 2 speelronden staat Pallas 4j met 8 punten boven aan. 7 pionnen en Twello volgen met 7 en 6 punten. Echter heeft Pallas een ronde meer gespeeld, en de laatste ronde spelen wij dus niet. De wedstrijd tegen de 7 pionnen in de volgende ronde is dus cruciaal, bij winst is Pallas 4j minimaal 2e, maar tegen de 7 pionnen, die erg sterk zijn, zal dat een zware taak worden. We kunnen alle steun gebruiken. Dus komt dat zien!