HOME aamenu ☰ MENU
Zwolle,  12-04-16  auteur: Hans Roeloffs

Pallas 4 op herhaling

Beslissingsduel moet degradant aanwijzen. Bij het ingaan van de slotronde in 3B stonden drie teams broederlijk onderaan, te weten Twello 2, Z.Z.S! 2 en Pallas 4. Wij hadden een klein voordeeltje in bordpunten (13) tegen 12 voor Twello en 11,5 voor Z.Z.S. Zij speelden echter tegen elkaar en wij tegen het sterke Heerde!
Een 3 - 3 tussen Twello en Zwolle, zou ons dwingen om ook minimaal gelijk te spelen en dat zou toch wel een hele zware opdracht worden.
Ik had René Rouwhorst daarom al diverse malen verzocht om dit dus niet te doen. Het gebeurde ook niet, want het werd een moeizame 3,5 - 2,5 voor Twello. Ik had natuurlijk op 6 - 0 gehoopt!
Voor één keertje wilde ik ook eens slim zijn en ging de opstelling door elkaar husselen, iets wat ik eigenlijk nooit doe. De eerste drie borden gaf ik min of meer op, om op de laatste drie borden te scoren. Doe ik nooit meer! Zoals verwacht scoorden de drie topborden slecht ( slechts een halfje ), maar de drie lagere borden ook ( slechts een halfje ). Dat schiet dus niet op.
Aan bord 1 speelde ik goed tegen Bartelo Oegema met een rating van 1799. Een klein foutje zorgde voor verlies van pionnetje en partij.
Hans Jonkman bond de strijd aan met Henk Abels, voor hoogbejaarde Palladianen zoals ik geen onbekende. Ook Hans streed voor wat hij waard was, maar Henk kan het nog steeds ( rating 1748).
Herman leverde een puike prestatie om tegen D.A. ( wat een vreemde voornaam ) van Maarel ( 1639) een keurige remise te spelen. Er had zelfs nog meer in gezeten.
Aan bord 4 speelde Piet tegen een gelijkwaardige tegenstander. Hoewel Piet doorgaans zeer betrouwbaar is, wilde het deze avond niet lukken.
Ook Alex aan bord 5 had aan Herbert Tessemaker een goede opponent ( 1657) en ging vrij snel ten onder.
Tot slot Tjeerd aan bord 6. Hij deelde in de malaise en wist tegen een op papier duidelijk zwakkere Cor Nijhof geen winnende combinatie te vinden. En kwam dus niet verder dan een remise.
Zo verloren we met 5 - 1 van een vereniging, die na dit seizoen wordt opgeheven, zo vertelde Henk Abels mij. Toch wel zuur.
Door deze resultaten eindigen we precies gelijk met Z.Z.S! 2 , nl 3 matchpunten en 14 bordpunten. Zelfs ons onderlinge resultaat was gelijk- 3 - 3 , maar dat telt nu niet mee.
Binnenkort gaan we dus nog een keer de strijd aanbinden.
Jullie horen nog van ons.

Voor persoonlijke uitslagen zie website OSBO klasse 3B