DSG Pallas Extern

DSG Pallas Archief Info/Contact ☰ MENU
Deventer,  21-01-16  auteur: Johnny Paans

Pallas 5j boekt overtuigende zege

Pallas 5j heeft voor de 3e keer gewonnen dit seizoen. Het vijftal van Pegasus 2 werd met 1˝ - 4˝ verslagen. Een week voor aanvang van de wedstrijd kreeg ik al een mailtje dat Pegasus zeer waarschijnlijk met maar 5 man kon komen. Dit bleek uiteindelijk ook zo te zijn. De Zwollenaren besloten bord 1 leeg te laten, en zo zette ‘invaller’ Frits van der Kuip al voor 20:00 de 0-1 op het bord.

De volgende uitslag liet echter niet lang op zich wachten. Gert-Jan aan bord 6 kwam al snel vrij goed te staan. Nadat de tegenstander ook nog eens een stuk weggaf mocht Gert-Jan al voor 21:00 het punt in ontvangst nemen. (0-2).
Slechts een half uur later was ook Rudy al klaar. Hij kwam te laat, waardoor hij al gehaast binnenkwam. Deze haast besloot hij achter het bord door te zetten, en ook zijn tegenstander had wel zin in een snel potje. Rudy bleek het snelle spelen echter een stuk beter te beheersen, en schoof zijn tegenstander soepel van het bord. (0-3) Na slechts anderhalf uur al het eerste matchpunt binnen. Rond 22:00 werd ook het 2e matchpunt binnen gehaald. Ook Albert aan bord 3 kwam vanuit de opening al snel erg goed te staan. Waar zijn tegenstander daarna nog enkele fouten maakte, bleef Albert koel en kwam zijn overwinning geen moment in gevaar. (0-4)

Zou er een 0-6 in zitten vroeg ik me af op dit moment. Het antwoord is nee. Harm speelde aan bord 2 tegen de teamleider van Pegasus. In een solide partij waarbij weinig fouten gemaakt werden hadden beiden weinig zin in het aanstaande eindspel. Mede doordat de winst voor ons al binnen was, konden beiden zich vinden in een puntendeling. (˝ - 4˝)
Silas was als laatste nog bezig en in tegenstelling tot de partij van Harm gingen zij wel het eindspel in. Lang leken beiden spelers foutloos te blijven, waardoor de partij op remise leek af te stevenen. Helaas voor Silas maakte hij toch een paar kleine foutjes, waar zijn tegenstander dankbaar gebruik van maakte. Silas probeerde het nog wel, maar moest helaas toch de koning omleggen. (1˝ - 4˝).

Foto: Silas in gepeins


Een mooie overwinning die al vrij tot stand gekomen is. Echter werden wij natuurlijk flink in het zadel geholpen door de makkelijke 0-1, maar dat doet niets af aan de verdiende zege. We staan door deze zege op een mooie 3e plek, 1 punt achter De combinatie & ZSG 3.
En laten wij nu net de volgende ronde tegen ZSG 3 moeten spelen. Een heuse topper dus, op 11 februari in De Schalm. Komt dat zien...