DSG Pallas Extern

DSG Pallas Archief ☰ MENU
Voorst,  11-01-16  auteur: Gorrit Smit

Pallas 3 wint slag bij Voorst

Het derde heeft met 3 1/2 - 2 1/2 gewonnen van en in tegen Voorst. Het werd spannender dan vooraf was gedacht. Voorst 3 heeft een behoorlijk lagere gemiddelde rating dan het derde van Pallas, dus de verwachtingen waren hoog.

Gorrit Smit, die door teamleider Smit naar de reservebank was verbannen, moest toch meespelen omdat de communicatie met Maarten van Daalen niet helemaal goed was gelopen (mea culpa van uw teamleider).
In een strakke aanvalspartij zette hij Pallas op voorsprong.
Aan bord 1 maakte Ben Bloemsma er gedecideerd 0 - 2 van, door met een zet (waar hij lang over nadacht) de partij definitief te beslechten.
Hans Knottnerus remiseerde daarna aan bord 6 rustig naar een 2 1/2 - 1/2 voorsprong, en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Zeker niet omdat Max Merza (bord 3) ook prima uit de opening kwam. Tot hij plotseling vergat dat een stuk in stond, dat gretig door de tegenstander van het bord werd gepakt.
Uiteindelijk werd dit fataal en werd de voorsprong kleiner.
Toch leek er nog niet zoveel aan de hand, omdat King Wullur aan bord 2 wat beter stond en Stef Boog aan bord 5 niet slechter.

Stef kwam echter flink in tijdnood en verloor een stuk door een venijnig tussenschaakje. Hij verdedigde zich tot iets na half twaalf.
Gelukkig had King inmiddels gewonnen, wat met enige commotie te paard ging.
King meende mat te zetten, tegenstander gaf op en toen ging een deel van het Voorster publiek zich er mee bemoeien. Het bleek namelijk geen mat.
De wedstrijdleider bleek echter gedecideerd; opgave is einde partij.
Overigens stond King sowieso beter/gewonnen (maar je weet maar nooit...).

Er blijven nog steeds kampioenskansen, maar mogelijk gaan bordpunten de doorslag geven.
En dan moet het beter (en natuurlijk gelukkiger) dan vandaag.