DSG Pallas Extern

DSG Pallas Archief Info/Contact ☰ MENU
Deventer,  12-11-15  auteur: Johnny Paans

Pallas 5j wint opnieuw

In navolging op de eerste ronde heeft Pallas 5j ook de tweede wedstrijd gewonnen. In Deventer werd wederom met 4-2 gewonnen, dit keer van Meppel 4. Vooraf heeft het heel wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk werd 12 november als speeldatum gevonden.
De meeste partijen begonnen rustig, al trok Chris vrij fanatiek ten aanval, waarbij de ondergetekende zich zorgen maakte of het niet wat te fanatiek ging.
Het duurde tot 21:30 voor de eerste uitslagen binnen kwamen. Uiteindelijk werd Chris zijn aanvallende spel beloond, in een moeilijke stelling greep de tegenstander het verkeerde stuk vast waardoor zijn Dame van het bord verdween. Hij geloofde het verder wel (1-0).
Niet veel later verloor Albert van de sterkste speler van Meppel. Hij verloor in het middenspel een stuk, wat de tegenstander bekwaam uitspeelde. (1-1). Gelijktijdig was ook Koen Wansink klaar (Invaller voor Gert-Jan die hard aan het studeren was). Ik heb niet heel veel van de partij gezien, maar voor zover ik heb kunnen zien een soepel punt zonder ooit in de problemen te zijn geweest. (2-1).
Rond 22:00 bezorgde Rudy ons het eerste Matchpunt, door een goede partij te vervolgen door een moeilijk eindspel fraai in winst om te zetten (3-1.

Een remise op de overige 2 borden was dus genoeg, maar daar dacht Harm anders over. Zijn gambiet in de opening ging mis, waarna hij met een pion minder uit de opening kwam. Hij bleef echter rustig, en zijn tegenstander groef zich in. Harm kreeg steeds meer kansen, kwam gewonnen te staan en maakte het met een mooi offer af. En dat tegen een tegenstander met 409 ratingpunten meer(!) De winst is binnen! (4-1) Silas, die zijn debuut aan bord 1 maakte, kon vrijuit spelen. Lang hield hij het gelijk, maar in een moeilijk eindspel moest hij helaas de koning omleggen, goed uitgespeeld de tegenstander. (4-2)

Voorlopig is Pallas 5j koploper in de 3e klasse A, de volgende wedstrijd spelen wij tegen naaste belager De Combinatie, op papier het sterkste team in de klasse. Een mooie uitdaging!